Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Επίσκεψη Τάσου Βασιλακάκη στο ΓΕΛ Ευρωπού και στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης

Δελτίο τύπου «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παιονίας
Επίσκεψη στο ΓΕΛ Ευρωπού και στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τάσος Βασιλακάκης, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των μαθητών των δύο σχολείων και τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματά τους.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του είχε επαφές και με γονείς και εκπαιδευτικούς, όπου ανέφερε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση, καταπατάει τα δικαιώματα των μαθητών, επιβεβαιώνοντας ότι η “ανάπτυξή” τους δεν αφορά το λαό και τη νεολαία».

Εξήγησε πως «μόνο έτσι μπορεί να κατανοηθεί, γιατί αφήνει σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, δεν εγκρίνει τη λειτουργία τμημάτων της Γ’ Λυκείου, παίρνει μόνο επιφανειακά μέτρα σε ότι αφορά το κτιριακό των σχολείων και τις υλικοτεχνικές υποδομές, δεν προωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, κατασκευής νέων σχολείων, δεν αυξάνει τη χρηματοδότηση των σχολείων και έτσι οι γονείς και οι μαθητές με εθελοντική προσφορά και με χρήματα από την τσέπη τους στηρίζουν τη λειτουργία των σχολείων».

Ο Τάσος Βασιλακάκης τόνισε, σε όλες τις επαφές που είχε, ότι οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να αναρωτηθούν γιατί τον 21ο αιώνα δεν είναι δυνατό τα παιδιά μας να έχουν Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, σε σύγχρονες υποδομές, με βάση τις ανάγκες τους.

Και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται να προβληματίσει και η στάση τοπικών παραγόντων, βουλευτών, δημοτικών συμβούλων, που παραπέμπουν όλα τα ζητήματα στις «ενέργειες βουλευτών και υπουργών», που δεν στηρίζουν έμπρακτα τις διεκδικήσεις των μαθητών.

Σε ότι αφορά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καθώς και το ΚΚΕ, σημείωσε τέλος, ότι θα βρίσκεται δίπλα στις διεκδικήσεις των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, θα πάρει όποιες πρωτοβουλίες χρειάζεται, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της Εκπαίδευσης. Γι’ αυτό κάλεσε τους φορείς και τα σωματεία της Παιονίας να εκφράσουν τη στήριξή τους στους μαθητές του Δήμου, ώστε να ενισχύσουν τις διεκδικήσεις τους και τον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.