Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

"Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά των εκπαιδευτικών στο Νομό Κιλκίς"

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλης
Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ νομού Κιλκίς, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς
Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με ανοικτά σοβαρά προβλήματα για τα σχολεία και την δημόσια εκπαίδευση στο νομού Κιλκίς.

Για πολλοστή χρονιά έχουμε το παράδοξο ότι αντί να γίνονται μόνιμοι διορισμοί στα κενά, προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ο ρόλος των οποίων είναι-όπως λέει και τ’ όνομά τους- ν’ αναπληρώνουν μονίμους εκπαιδευτικούς σε έκτακτες περιπτώσεις.

Παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών, τα κενά εξακολουθούν να είναι σοβαρά 50 ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων και κάποιοι μαθητές/τριες δεν έχουν διδαχθεί ορισμένα βασικά μαθήματα!

Όσον αφορά τα 5 ολιγομελή τμήματα των 3 Λυκείων (Νέου Αγιονερίου, ΣΣ Μουριών, Ευρωπού ) που δεν εγκρίθηκαν στο Νομό Κιλκίς και ενώ το Υπουργείο αρνείται αδικαιολόγητα την έγκριση των συγκεκριμένων ολιγομελών, τραγικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και πολλά από τα ήδη εγκεκριμένα τμήματα δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης καθηγητών.

Με τα δεδομένα αυτά έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς! Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ζητούν πλέον το αυτονόητο: Άμεση κάλυψη των κενών για την στελέχωση των σχολείων τώρα!

Να καλυφθούν άμεσα τα 41 κενά των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς και να γίνουν οι προσλήψεις στο πρόγραμμα για Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, τις ΔΥΕΠ και της Τάξεις Υποδοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.