Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Καράογλου: "Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι η Ελλάδα"

«Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι η Ελλάδα» επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Πυλαίας.

«Δεν έχει σημασία η καταγωγή του καθενός. Εκείνο που προέχει είναι να κρατήσουμε αδάμαστο το εθνικό μας φρόνημα και να ποτίσουμε τις ρίζες του ελληνισμού με το νερό της εθνικής αυτογνωσίας» πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, συμπληρώνοντας πως η «πληγή» της ποντιακής γενοκτονίας στο σώμα του ελληνισμού δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι την ημέρα της τελικής δικαίωσης. «Ιερή μας υποχρέωση είναι να κρατούμε αναμμένο το κερί της ιστορικής μνήμης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη σημασία του Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) έκανε ειδική αναφορά στο ηχηρό μήνυμα που στέλνει η μαζική και δυναμική συμμετοχή των ποντιακών συλλόγων, ότι παρά τις δυσκολίες το Έθνος μας έχει τις ικανότητες να τις ξεπερνά και να δημιουργεί ελπιδοφόρο μέλλον.

«Όσοι βρίσκεστε σε αυτόν το χώρο, αλλά και όσοι συμμετέχουν νοητά, είστε γνήσιοι εκφραστές του ποντιακού ελληνισμού. Χάρη στην πρωτοβουλία σας αποδεικνύετε στην πράξη ότι παρά τις μνήμες της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, ο "Πόντος εν άστρον φωτεινόν" και δύναμη δημιουργίας, ανάπτυξης, μα και προόδου» τόνισε στον επίλογο του σύντομου χαιρετισμού του ο κ. Καράογλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.