Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

79 χρόνια μετά - Σηκώνουμε τις Ελληνικές Σημαίες


Ανακοίνωση Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
"Aι Ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 5.30 πρωινής σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους"

Ποιος δεν έχει ακούσει, ποιος δεν έχει διαβάσει, ποιος δεν έχει βουρκώσει με το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν που διάβασε και μεταδόθηκε από ραδιοφώνου ο δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος εν είδει έκτακτου ανακοινωθέντος για την ενημέρωση του ελληνικού λαού μετά το ηχηρό ΟΧΙ του (πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς) τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σήμερα μόλις 79 χρόνια μετά φέρνουμε στο μυαλό μας όλα εκείνα τα λαμπρά παλικάρια που με χαρά και ψυχολογική ανάταση άφηναν πίσω τους τα σπίτια και τις οικογένειες τους για να ντυθούν στο χακί και να πάρουν σειρά, για να ενισχύσουν τις τάξεις του ένδοξου Ελληνικού Στρατού, στον πόλεμο εναντίον του Ιταλού κυβερνήτη του φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι.

Kατά των ιταλικών στρατευμάτων που μέσα στη νύχτα επιτέθηκαν στην μικρή Ελλάδα για να την καταλάβουν χωρίς όμως να υπολογίζουν καλά και να τρέπονται σε φυγή και άτακτη υποχώρηση από την ανδρεία και τον ηρωισμό των Ελληνοπαίδων που ως άγρυπνοι φρουροί έγραψαν με χρυσά γράμματα την εποποιία του ΟΧΙ το 1940.

Τιμούμε όλους αυτούς που αψηφώντας το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή, πολέμησαν για τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας μας και έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών στα κακοτράχαλα και χιονισμένα βουνά της οροσειράς της Πίνδου.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, ως γνήσιοι συνεχιστές των Ηρώων Εκείνων, εγγυώνται σήμερα την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας με υψηλό φρόνημα και άρτια εκπαίδευση, στέλνοντας μαζί με τον απανταχού της γης Ελληνισμό και την Πολιτειακή, Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του τόπου μας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Πως παρά την οικονομική στενωπό και την κρίση θεσμών και αξιών που περνά ο Ελληνισμός αφενός δεν εφησυχάζουμε ποτέ και αφετέρου γρήγορα θα εξέλθουμε του αγώνα αυτού νικητές, πιο δυνατοί και πιο ισχυροί, επιστρέφοντας στην κανονικότητα ως κράτος, ενθυμούμενοι τα λόγια ενός μεγάλου Ελληνα πολιτικού (Χαρ.Τρικούπης) που είχε πει ότι : «Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση».

Στην προσπάθεια αυτή οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έχουμε ως φάρο φωτεινό το αθάνατο ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου το οποίο καθοδηγεί τα βήματα μας για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος.

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940,

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.