Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (22/10/2019)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού της Γουμένισσας 
Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο δημαρχείο του δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ» ύψους 2.535.690,62 ευρώ, μεταξύ του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Χρήστου Καραθόδωρου και του αντιπροέδρου της αναδόχου εταιρείας «Θαλής Περιβαλλοντικέ Υπηρεσίες ΑΕ» Γεωργίου Παπαζήση. 

Ένας ακόμη βιολογικός καθαρισμός με την μέθοδο των υδροχαρών φυτών θα προστεθεί στους δύο που ήδη λειτουργούν στον δήμο Παιονίας. Οι βιολογικοί καθαρισμοί αυτού του τύπου ενδείκνυται για χωριά και μικρές πόλεις όπως η Γουμένισσα, είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και έχουν πολύ μικρότερο κόστος λειτουργίας σε σχέση με τους συμβατικούς που χρησιμοποιούν χημικά, όπως ο βιολογικός του Πολυκάστρου.

Το 2003 κατασκευάστηκε ο βιολογικός καθαρισμός του Ευρωπού, επί δημαρχίας Γιώργου Γίτσου που ήταν και ο έβδομος αυτού του τύπου που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα.

Το 2013 κατασκευάστηκε ο βιολογικός καθαρισμός της Τούμπας επί δημαρχίας Αθανασίου Λαπόρδα, ένα έργο που ξεκίνησε να ωριμάζει το 2007 επί δημαρχίας Ευθύμη Κουρτζανίδη.

Το 2010 επί δημαρχίας Στυλιανού Παπαναγιώτου στην Γουμένισσα ξεκίνησε η συζήτηση για την ανάγκη κατασκευής παρόμοιου βιολογικού στην πόλη της Γουμένισσας .

Το 2011 εντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παιονίας στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο: « Συλληπτήριος αγωγός ακαθάρτων, επέκταση εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης & Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας» όπου δημοπρατήθηκε και ανατέθηκε η Οριστική μελέτη του έργου.

Το 2016 επί δημαρχίας Χρήστου Γκουντενούδη υποβλήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παιονίας η κατασκευή του έργου στο ΕΣΠΑ στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας. Κεντρικής Μακεδονίας. Εφόσον ολοκληρώθηκαν όλες οι εγκρίσεις του έργου και η αγορά των αγροτεμαχίων για την έκταση της ΕΕΛ δημοπρατήθηκε το έργο τον Απρίλιο του 2019.

Με την σύμβαση που υπέγραψε η σημερινή διοίκηση του δήμου, κλείνει ένας κύκλος ενεργειών διαφορετικών διοικήσεων και ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου και σπουδαιότερου έργου που έγινε μέχρι τώρα στη Γουμένισσα, το οποίο θα ενισχύσει το brand name των τοπικών προϊόντων που παράγονται στο Πάϊκο και θα βελτιώσει την οικολογία στην ευρύτερη περιοχή.

Καθαρισμοί φρεατίων ομβρίων υδάτων

Εκτεταμένους ελέγχους και καθαρισμούς, των φρεατίων ομβρίων υδάτων, πραγματοποιεί ο δήμος Παιονίας σε όλες τις πόλεις του δήμου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται σε καθημερινή βάση προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα την περίοδο που θα ενταθούν οι βροχοπτώσεις.

Η δημοτική αρχή προχώρησε στην γενικευμένη αυτή δράση όταν μετά από ελέγχους που έκανε διαπίστωσε ότι σε πολλά φρεάτια έχουν συσσωρευτεί αρκετά φερτά υλικά που μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δημιούργησαν ακόμη και φυτικό υπόβαθρο καθότι δεν συντηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Παραλαβή Δημοτικού Αναψυκτηρίου
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, τριμελής επιτροπή του δήμου αποτελούμενη από τον δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη, τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παμποράκη και τον διοικητικό υπάλληλο Ματθαίο Καπνόπουλο παρέλαβε το δημοτικό αναψυκτήριο που βρίσκεται στο χώρο του παλιού υδραγωγείου του Πολυκάστρου.

Όπως είναι γνωστό οι εγκαταστάσεις του αναψυκτηρίου που έγιναν με πρόγραμμα Leader για την τουριστική αξιοποίηση της κοίτης του Αξιού και ολοκληρώθηκαν το 2003 , μισθώθηκαν το 2008 σε ιδιώτη από την διοίκηση του δήμου Πολυκάστρου. Ο χώρος λειτούργησε για μικρό χρονικό διάστημα και παρέμεινε για δέκα περίπου χρόνια κλειστός λόγω δικαστικών διεκδικήσεων.

Ο χώρος αυτός που διαχρονικά απολάμβαναν οι κάτοικοι του Πολυκάστρου, να θυμίσουμε ότι από εκεί γινόταν η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Αξιό ποταμό τα Θεοφάνια, είναι ένας χώρος που πρέπει να καθαριστεί, να αξιοποιηθεί και να αποδοθεί ξανά στους δημότες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.