Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Τα νέα του Συλλόγου Γυναικών Παιονίας "Ευκράντη" (19/10/2019)

Υπογράφει η Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη
Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Παιονίας "Ευκράντη"
Σας καλούμε στην επετειακή εκδήλωση με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που διοργανώνει ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με τον Δήμο Παιονίας, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 με ώρα έναρξης την 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα Πολυκάστρου του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς και η χορωδία Ευρωπού.

Αποσπάσματα από την Ελληνική Εποποιία 1940-1941 του Άγγελου Τερζακη διαβάζουν οι χοροδιδασκάλισσες Μαίρη Συμεωνίδου και Χριστίνα Πέγιου. 

Ημερησία εκδρομή για τα μέλη της ΕΥΚΡΑΝΤΗΣ την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019
Συνδυάζοντας μια ημερήσια απόδραση με ένα χρέος προς τον ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά επισκεφτήκαμε την πανέμορφη Καστοριά.

Αναχώρηση πολύ νωρίς το πρωί από το Πολύκαστρο άφιξη στην πόλη, επίσκεψη στον τάφο του Παύλου Μελά και κατάθεση στεφάνου στην μνήμη του γιατί την συγκεκριμένη ημερομηνία έδωσε την ζωή του για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας.

Επόμενη επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο και Αρχοντικό του Νεράντζη Αϊβάζη όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε εικόνες οικιακής ζωής και διαχείρισης μιας άλλης εποχής με ιδιαίτερη αρχοντιά.

Προσκύνημα στην Παναγία την Μαυριώτισσα, ένας ναός χιλίων ετών παραλίμνια της Καστοριάς με υπέροχες αγιογραφίες. Την μεγαλύτερη έκπληξη όμως μας επιφύλαξε το σπήλαιο του Δράκου, όπου κυριολεκτικά μας μάγεψαν δράκοι, βασίλισσες, παλάτια, λίμνες υπέροχα δημιουργήματα της φύσης όλα μαζεμένα σε αυτό το σπήλαιο.

Στη συνέχεια φαγητό και γλέντι με τοπικούς μουσικούς και στάση πριν την επιστροφή στην όμορφη Κοζάνη για απογευματινό καφέ.

Το Δ.Σ. της ΕΥΚΡΑΝΤΗΣ  ευχαριστεί όλες τις κυρίες που συμμετείχαν στην εκδρομή μας και εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη φορά τον σύλλογύ μας, καθώς και την ξεναγό μας κ. Ειρήνη Γιαννέ-Καπετανάκη που κάνει τις εκδρομές μας πιο όμορφες και ουσιαστικές με την υπέροχη ξενάγηση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.