Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η Επιμορφωτική Κιλκίς ολοκλήρωσε το διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο “Motivated Students need Innovative Teacher” (Πρόγραμμα Erasmus+)

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η Επιμορφωτική Κιλκίς υλοποίησε το διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο “Motivated Students need Innovative Teacher” (οι εκπαιδευτικοί που καινοτομούν δίνουν κίνητρο για μάθηση στους μαθητές) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Στο σεμινάριο, διάρκειας 40 ωρών, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2019 συμμετείχαν 2 καθηγητές από το Taurages Versmes gymnasium της Λιθουανίας.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να επιμορφώσει τους καθηγητές αναφορικά με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και προκλήσεις και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες πάνω στις τάσεις της εποχής. Το σεμινάριο, σχεδιασμένο για καθηγητές και δασκάλους περιλάμβανε 4 θεματικές ενότητες προσανατολισμένες στην παρακίνηση των μαθητών για γνώση μέσω καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας:


Αλλαγή του τρόπου εκπαίδευσης (από τη διδασκαλία, στη μάθηση)

Ολοκληρωμένη προσέγγιση του STEAM

Συνεργατική επίλυση προβλημάτων (Collaborative problem solving)

Χρήση των νέων τεχνολογιών και του Gamification στη διδασκαλία

Το σεμινάριο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, έργο “Innovative teacher – motivated student: collaborative problem solving” (2015-2017) στο οποίο συμμετείχε η Επιμορφωτική Κιλκίς ως διακρατικός εταίρος.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία:

2ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς

2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί εκτίμησαν ιδιαίτερα το έργο που γίνεται στα σχολεία που επισκέφθηκαν, για το εκπαιδευτικό υλικό και τα βιβλία που χρησιμοποιούνται και για τη θερμή φιλοξενία που είχαν από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Το τελευταίο σχολείο που επισκέφθηκαν ήταν το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς όπου ο Διευθυντής κ. Γιάννης Λιναρδάκης και εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν την πλούσια δραστηριότητα του σχολείου σε διακρατικά projects και τις εμπειρίες και καλές πρακτικές που αποκόμισαν και πως αυτή η εμπειρία υλοποιείται δημιουργικά από τη σχολική μονάδα

Πάντα τέτοιου είδους σεμινάρια συνδυάζονται με πολιτιστικές επισκέψεις προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής που επισκέπτονται. Έτσι, έγιναν επισκέψεις σε μουσεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στο Δήμο Κιλκίς.

Οι συμμετέχοντες καθηγητές έφυγαν από την χώρα μας με τις καλύτερες των εντυπώσεων, παίρνοντας μαζί τους γνώσεις, πολύτιμες εμπειρίες και τη ζεστασιά της Ελληνικής φιλοξενίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα κατάρτισης για εκπαιδευτές, που υλοποιούνται από την Επιμορφωτική μπορείτε να βρείτε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.