Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Κιλκίς: Ανοιχτή συνάντηση για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων προγραμματίζει ο Δήμος Κιλκίς την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

Παρόντες στη συνάντηση θα είναι ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Μπαλάσκας ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς (Φιλοζωικός Σύλλογος, Κυνηγετικός Σύλλογος, Αιγοπροβατοτροφικός Σύλλογος, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος) καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα γίνει καταγραφή των προτάσεων, παρατηρήσεων, επισημάνσεων που θα κατατεθούν από τους συμμετέχοντες και το κοινό, με στόχο τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στη διαχείριση τόσο των δεσποζόμενων όσο και των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Θα τεθούν επίσης οι βάσεις σχετικά με την κατάρτιση σχεδίου δράσης ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Παράλληλα θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν την τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων (κτηνιατρικές εξετάσεις, ετήσιος αντιλυσσικός εμβολιασμός των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, υποχρέωση των ιδιοκτητών για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους και τη μετέπειτα δήλωση αυτών στο αντίστοιχο μητρώο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς του Δήμου, βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας, Ν.4039/2012).

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις συστάσεις για τη στείρωση κυρίως σκύλων και γατών και την προώθηση των φροντιζόμενων ζώων προς υιοθεσία με τη συνεργασία όλων.

Επίσης, θα διευκρινισθούν οι ενέργειες που απαιτούνται για κοινές δράσεις ως προς τον έλεγχο των ανεπιθύμητων γεννήσεων και την ανεξέλεγκτη εγκατάλειψη δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, καθώς αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης των αδέσποτων.

Η φροντίδα των δεσποζόμενων και των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί δείγμα πολιτισμού μιας οργανωμένης κοινωνίας, με αποτύπωση στην υγεία και ασφάλεια των δημοτών.

Ο Δήμος Κιλκίς θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, εναρμονιζόμενος με το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Η φροντίδα δεσποζόμενων & αδέσποτων ζώων συντροφιάς μας αφορά όλους! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.