Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Υποδοχή Σιωνίδη στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου

Δελτίο τύπου Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου
Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και χαράς οι μοναχοί υποδέχθηκαν τον νέο Δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη στο Καθολικό της Μονής κατά το αγιορειτικό τυπικό.

Τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους προσφώνησε ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Χρυσόστομος, ο οποίος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι προσευχές των μοναχών θα τους συνοδεύουν στο έργο τους για το συμφέρον του λαού. 

Πρόσθεσε με έμφαση πως ο Δήμαρχος δεν εκλέγεται μόνον για να κάνει έργα και πράγματα που ευχαριστούν τους πολίτες, αλλά είναι στη θέση αυτή για να τους δίνει και μια πνοή, μια δύναμη εσωτερική, μια πνευματική ώθηση, για να μπορεί ο λαός να κρατήσει τα ιδανικά της Πίστης και της Πατρίδος μας. 

Ο δήμαρχος μπροστά του έχει έναν πολύ μεγάλο αγώνα, αλλά θα ανταπεξέλθει πολύ περισσότερο από όσο πιστεύει εις το έργο που του ανέθεσε ο Θεός δια του λαού εις την περιοχή αυτή, γιατί ο Χριστός και η Παναγία δεν θα τον εγκαταλείψουν, και ο λαός, που έχει αισθητήρια πνευματικά, θα βρίσκεται κοντά του.

Στην αντιφώνησή του ο Δήμαρχος συγκινημένος ευχαρίστησε εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου για την πολύ ιδιαίτερη και τιμητική υποδοχή, αλλά και για τις ευχές. Διαβεβαίωσε πως όλες οι προσπάθειές τους θα γίνονται επ᾿ ὠφελείᾳ των δημοτών μας και για την ανάπτυξη του Δήμου και πως, ως δημοτικό συμβούλιο, θα σταθούν δίπλα στη Μονή για να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που επιτελεί στον τόπο αυτό.

Μετά το τέλος της προσευχητικής υποδοχής ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι με τον άγιο Καθηγούμενο κατευθύνθηκαν στο μεγάλο αρχονταρίκι. Εκεί ο Καθηγούμενος προσέφερε στον Δήμαρχο μια θαυμάσια εικόνα του Χριστού σε καλαίσθητη θήκη.

Μετά το ενθύμιο αυτής της πρώτης επίσκεψης, προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους, ενώ παράλληλα ο άγιος Καθηγούμενος τους ευχήθηκε υγεία πνευματική και σωματική και καλές υπομονές στην εκτέλεση του απαιτητικού έργου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.