Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

"Αναβαπτιζόμενοι στο παρελθόν, προσβλέπουμε στο μέλλον"


"Αναβαπτιζόμενοι στο παρελθόν, προσβλέπουμε στο μέλλον"
Στην μνήμη των προσφύγων που αποδήμησαν με το όνειρο της επιστροφής στις πατροπαράδοτες εστίες τους".
Αναστάσιος Μπάσογλου.
Γράφει η Μόνικα Σωτηριαδου
Δανείζομαι τα λόγια ενός μεγάλου ερευνητή από το χωριό Πεδινό που αφιέρωσε όλη την ζωή του στην έρευνα με σκοπό να μάθουν οι επόμενες γενιές το μεγαλείο και την Ιστορία της Θράκης.

Εμείς σήμερα πιάνουμε τα χέρια και κουλουριάζουμε και "κλεινόμαστε" μέσα στον χορό και χαμογελάμε δυνατοί και περήφανοι για την καταγωγή μας.

Ευχόμαστε ο κύκλος του χορού κάθε φορά να είναι μεγαλύτερος και να μας αγκαλιάζει όλους για να μπορούμε να αντέχουμε τα λάθη σε βάρος του πολυβασανισμένου λαού μας.

Συγχαρητήρια στην ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΊΑ ΚΙΛΚΊΣ γιατί πέτυχε να διασαλπίσει με τον ανάλογο σεβασμό όλα εκείνα τα συναισθήματα και την γνώση που πρέπει να έχουμε στις παραδόσεις στα έθιμα και στην Ιστορία μας.

6 Σεπτεμβρίου 2019, Εμποροπανήγυρη Δήμου Κιλκίς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.