Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Να μη χαθεί κι άλλη ευκαιρία για το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς

Ανακοίνωση Ομάδας Παρέμβασης Κιλκίς
Με αφορμή τη συζήτηση και την αντιπαράθεση σχετικά με τη χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη μας θα θέλαμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
Όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για τη δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου, αφού η ύπαρξή του αφορά το κοινωνικό σύνολο και όχι μόνο μια ομάδα πολιτών.

Όλοι συμφωνούμε ότι έχει σπαταληθεί χρόνος και ευκαιρίες σε συζητήσεις για το χώρο στον οποίο θα έπρεπε να στεγασθούν οι δικαστικές υπηρεσίες, ενώ προκρίθηκαν στο παρελθόν και κάποιες λύσεις που στην πορεία εγκαταλείφθηκαν για διάφορους λόγους (Δίδυμες Καπναποθήκες, Εκκλησιαστικό Λύκειο κλπ)
Τώρα, που φαίνεται ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να προωθηθεί η επίλυση του ζητήματος, δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και συγκεκριμένα:

Οι φορείς της πόλης και οι δημοτικές παρατάξεις οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προτάσσοντας το κοινωνικό συμφέρον
Η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνει με βάση:

α. Την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών (άρα θα πρέπει να διερευνηθεί πια λύση έχει τα λιγότερα νομικά, διοικητικά ή τεχνικά εμπόδια)

β. Το συνυπολογισμό των τυχόν επιπτώσεων από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στη γύρω περιοχή και στην πόλη γενικότερα (θέσεις στάθμευσης, κυκλοφοριακά προβλήματα, όχληση, κλπ).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες (κυρίως η Πολεοδομία) και οι επιστημονικοί φορείς (ΤΕΕ) μπορούν άμεσα να προβούν σε αξιολόγηση των επτά (7) προτεινομένων θέσεων, ώστε να καταλήξουν στη βέλτιστη λύση.

Όλες οι άλλες αιτιάσεις δεν έχουν θέση στην παρούσα φάση.

Επί τέλους ας συμφωνήσουν όλοι μαζί σε κάτι για το καλό του Δήμου και των πολιτών.

Θα είναι μια καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.