Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Χατζημλάδης: "Κύριε Υπουργέ, μάλλον μας κάνετε πλάκα..."

Υπογράφει ο Χρήστος Χατζημλάδης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς
Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την απορία και παράλληλα την έντονη ενόχλησή μας για τον συνεχιζόμενο τρόπο διεξαγωγής των διαγωνισμών που αφορούν τη σίτιση των προσφύγων.

Τα τελευταία χρόνια πληθώρα δημοσιευμάτων έχουν αναδείξει το θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων σίτισης των προσφύγων και μεταναστών στα hot spots, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στα παράπονα των τοπικών φορέων και κατοίκων, για τον αποκλεισμό των τοπικών επιχειρήσεων στη πράξη, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες κορυφαίων πολιτικών στελεχών. 


Ήταν φανερό όπως επισημαίνουν γνώστες της αγοράς, ότι κάποιοι είχαν αποφασίσει να ξεμπερδεύουν με τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις και «να μοιράσουν την πίτα σε λίγους και εκλεκτούς».

Κύριε Υπουργέ,

Παραλάβαμε σήμερα το τεύχος του διαγωνισμού που αποτελείται από 139 σελίδες, του διαγωνισμού με τίτλο «Σύναψη σύμβασης, Υπηρεσιών Παρασκευής Γευμάτων για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες της Ανοιχτής Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Ν. Κιλκίς, ….. », ο οποίος αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 03.09.2019 και κοινοποιήθηκε στον Φορέα μας 05.09.2019, στις 08:28, με ημερομηνία διενέργειας 06.09.2019 και ώρα 10:00.

Είναι πρακτικά αδύνατο όπως αντιλαμβάνεστε οι επιχειρήσεις της περιοχής στον ελάχιστο χρόνο που τους απομένει να προετοιμαστούν για να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό.

Στην εκδήλωση λοιπόν στοιχειώδους σεβασμού προς την νομιμότητα, τη διαφάνεια και το κοινό αίσθημα, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στη θέσπιση όρων και κριτηρίων που «θα επιτρέπουν την επιλογή και τοπικών προμηθευτών» ως αντισταθμιστικά οφέλη της επιχείρησης εξυγίανσης από το υπαρκτό πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.