Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Μεγάλη Βρύση Κιλκίς: Στηρίζοντας τη γειτονιά μας, στηρίζοντας το χωριό μας

Υπογράφει ο Σταύρος Αμοιρίδης
Πριν τρία χρόνια στο χωριό της Μεγάλης Βρύσης, που έχει λιγότερους από 500 κατοίκους, ξεκίνησε μια φιλόδοξη προσπάθεια, η δημιουργία παιδικής ακαδημίας του Αστέρα Μεγάλης Βρύσης. Τα εμπόδια και οι δυσκολίες ήταν πολλές, όχι όμως ικανές να πτοήσουν τον Πρόεδρο και υπόλοιπη διοίκηση. 

Έτσι, τα παιδιά μας ξεκίνησαν να αθλούνται και να διασκεδάζουν ταυτόχρονα, συμμετέχοντας σε μια ακαδημία με κεντρικό σύνθημα αγωνιζόμαστε για να διασκεδάσουμε και όχι για να κερδίσουμε. Την προσπάθεια αυτή αγκάλιασε με πολύ θέρμη ο Προπονητής Γιώργος Παπαδαμιανός. 

Δόθηκε περισσότερη έμφαση στο παιχνίδι, την διασκέδαση και την πειθαρχία παρά στην ανάλυση τακτικών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να αγαπήσουν αυτήν την ομάδα, να σέβονται τον προπονητή και να φτάσουν σε υψηλό αθλητικό επίπεδο. Κάτι που αποδείχτηκε και στην πορεία με την συμμετοχή της ακαδημίας σε διάφορα τουρνουά, παίρνοντας διακρίσεις και αντιμετωπίζοντας με επιτυχία ακαδημίες που μετρούσαν χρόνια ζωής.

Την πρώτη χρονιά ο αριθμός των παιδιών ήταν 22, ενώ η αρχική πρόβλεψη είχε γίνει για 15 παιδιά. Την δεύτερη χρονιά είχαμε μια αύξηση, καθώς έφτασαν τα 29. Ωστόσο την τρίτη χρονιά έμειναν 15. Κάποια παιδιά μεγάλωσαν και απορροφήθηκαν από την ομάδα του Αστέρα και αυτό δείχνει πως υπάρχουν και προοπτικές για αυτά. 

Κάποια άλλα παιδιά διάλεξαν άλλες ακαδημίες που πήγαν μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ είναι πολύ καλά και ανακουφίζουν πολλούς γονείς από το κόστος των εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Έχοντας γράψει ο ίδιος τον γιο μου σε ΚΔΑΠ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μπορώ να εγγυηθώ για την επαγγελματική δουλειά, το εξειδικευμένο προσωπικό και την αγάπη που περιβάλλουν τα παιδιά, αν όχι σε όλα τα ΚΔΑΠ τουλάχιστον στο δικό μας. 

Το παιδί μου είναι ευχαριστημένο και εγώ είμαι πολύ περήφανος με τα κατορθώματά του στις διάφορες δράσεις που κάνουν. Δεν παύει όμως να μου δημιουργείτε μια ανησυχία για το τι θέλουμε σαν κοινωνία και σαν γονείς. Θυμάμαι κάποιους ανθρώπους που δεν ψωνίζουν ποτέ από το παντοπωλείο της γειτονιάς τους, όταν όμως αυτό κλείσει διαμαρτύρονται και διερωτώνται γιατί έκλεισε. 

Έκλεισε γιατί δεν στηρίχτηκε όσο έπρεπε από την ίδια του την γειτονιά και κυρίως από αυτούς που διαμαρτύρονται. Έτσι λοιπόν βλέπω να γίνετε και σε αυτήν την περίπτωση. Μπορεί κάποιος να προτίμησε για οικονομικούς λόγους τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, βέβαια αν αναλογιστείς και τα καύσιμα δεν ξέρω αν τον συμφέρει οικονομικά τελικά. 

Και με το δίκιο του η οικονομική κρίση μας χτύπησε όλους άσχημα, κοιτάς να εξοικονομήσεις ότι μπορείς, αλλά σε δυο χρόνια θα τελειώσει το πρόγραμμα. Μετά τι θα κάνει; Εγώ προσωπικά τέσσερα χρόνια έχω γραμμένο τον γιο μου σε ΚΔΑΠ, ωστόσο στην δραστηριότητα του ποδοσφαίρου επιλέγω το χωριό μου. 

Η συνδρομή αυτά τα χρόνια δεν αυξήθηκε, έμεινε ένα μικρό υποτυπώδες ποσό. Μα στο διάστημα αυτό που κάποιοι επιλέγουμε το ΕΣΠΑ η ομάδα μπορεί να σβήσει, ας μην παραπονιέται λοιπόν κάποιος αν δεν έχει τοπική ομάδα να γράψει το παιδί του τα επόμενα χρόνια.

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε λοιπόν τι θέλουμε για τα παιδιά μας και για εμάς του ίδιους, αυτό είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από την κοινωνία μας και από τον καθέναν μας ξεχωριστά. Κλείνοντας νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Αστέρα Μεγάλης, τους Προπονητές Γιώργο Παπαδαμιανό που όλοι απορούσαμε με τις αντοχές του και Γιώργο Ελέζογλου που συνέχισε την εξαίρετη δουλειά, όλους του χορηγούς, αφανείς και εμφανής, τους γονείς, μα πάνω από όλα τους μικρούς μας φίλους, τους μικρούς μας ήρωες, για τους οποίους γίνονται όλα.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00μ.μ στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Μεγάλης Βρύσης για την πρώτη συγκέντρωση της χρονιάς, εγγραφές, παραλαβή ρουχισμού, απολογισμός. Ελπίζω σε ένα δυναμικό ξεκίνημα, δίνοντας δυνατό παρών με παλιούς και νέους φίλους. 

Η υπόσχεση μου για φέτος είναι περισσότεροι αγώνες και στο μονάκριβο μας κορίτσι, ότι δεν θα είναι πλέον μόνη καθώς τα κορίτσια θα είναι τουλάχιστον τέσσερα.

Όσοι ενδιαφέρεστε αλλά δεν καταφέρετε να έρθετε στην συγκέντρωση έχει τηλέφωνα επικοινωνίας η αφίσα μας ή στείλτε inbox στο Facebook στην ομάδα ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ 1958.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.