Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας, για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας εύχεται στους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου μας καλή σχολική χρονιά, δύναμη και υγεία.

Μία ακόμα σχολική χρονιά ξεκίνησε με αισιοδοξία και καλή διάθεση, με πίστη ότι τα παιδιά μας θα καταφέρουν να πετύχουν υψηλούς στόχους, να μορφωθούν, να έχουν επιτυχίες σε άλλες δραστηριότητές τους.

Την ίδια ώρα, όμως, για μία ακόμα σχολική χρονιά τα βάρη για τις λαϊκές οικογένειες είναι και πάλι δυσβάσταχτα και η προσπάθεια να προσφέρουν στα παιδιά τους όλα όσα δικαιούνται τεράστια.

Ειδικά στην περιοχή μας, η κατάσταση «πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο», χρόνο με το χρόνο.


Ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την κατασκευή και λειτουργία νέου Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου – Λυκείου στο Πολύκαστρο, για να μην στοιβάζονται τα παιδιά μας σε 25άρια τμήματα, σε αίθουσες που δεν είναι κατάλληλες, εδώ και χρόνια οι Κυβερνήσεις και οι Διοικήσεις του Δήμου Παιονίας ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο.

Έτσι έχουμε φτάσει να έχουμε υπερ-πλήρη τμήματα ειδικά στις μικρές τάξεις, το Γυμνάσιο Πολυκάστρου να λειτουργεί φέτος με 14 τμήματα (παραπάνω απ’ όσα προβλέπεται και χωρίς να υπάρχουν αίθουσες).


Ενώ υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτονται όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες από εκπαιδευτικούς, συνεχίζουν τα σχολεία να λειτουργούν με κενά, φτάνοντας μέχρι το σημείο σε Λύκειο του Δήμου να μην εγκρίνουν τη λειτουργία τμήματος ειδίκευσης, με αποτέλεσμα τη μετακίνηση μαθητών της Γ’ Λυκείου σε άλλο σχολείο.

Ενώ υπάρχει η ανάγκη να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν επιπλέον Παιδικοί Σταθμοί σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Παιονίας,συρρικνώνονται και αυτοί που υπάρχουν (στον Αγ. Πέτρο ο Παιδικός Σταθμός θα παραμείνει και φέτος κλειστός), καλύπτοντας ελάχιστες ανάγκες. Η απαξίωσή τους από το κράτος φαίνεται από τις ελλείψεις σε πόρους και προσωπικό, ενώ φέτος, χωρίς προειδοποίηση κόπηκε μέχρι και το ρεύμα σε Παιδικό Σταθμό για οφειλές.

Ενώ είναι δυνατό να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, σήμερα κανένας δεν εγγυάται την στατικότητά τους σε περίπτωση σεισμού, και κανένας δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα.

Ενώ υπάρχει ανάγκη στην Παιονία να λειτουργήσει Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, αντίστοιχες δομές για τους έφηβους και δομές τύπου ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ για τις απογευματινές ώρες, το ιδρυμένο Ειδικό Σχολείο Γουμένισσας έχει μείνει στα χαρτιά και δεν φαίνεται να παίρνονται κάποια μέτρα για τα ΑμΕΑ.

Ενώ υπάρχει ανάγκη να έχουν όλα τα παιδιά και οι έφηβοι δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, οι ελεύθεροι χώροι και υποδομές είναι ελάχιστοι και οι γονείς ακριβοπληρώνουν τις δραστηριότητες των παιδιών τους.
Ενώ είναι δυνατό στην εποχή μας, με βάση τον πλούτο που παράγεται και το επίπεδο ανάπτυξης των επιστημών και της τεχνολογίας, να έχουν δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά που θα τα μορφώνει ολόπλευρα, σήμερα οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τις αυτονόητες λειτουργικές ανάγκες μιας σχολικής μονάδας και μετατρέπονται σε κυνηγούς χορηγών για να τα βγάλουν πέρα τα σχολεία.

Την ίδια ώρα Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση εκτός από την ανοχή που δείχνουν σ’ αυτή την κατάσταση, μεταθέτουν και τις ευθύνες στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλώντας τους να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα» (π.χ. υλικοτεχνικές ελλείψεις, κτιριακά προβλήματα, καθαριότητα, ζητήματα με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων κ.ά.).

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας, το ΚΚΕ, καλεί τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να μην συμβιβαστούν μ’ αυτή την κατάσταση, με τη μιζέρια και τα ψίχουλα, να μην ανεχτούν άλλο να ρίχνουν τον πήχη των απαιτήσεων γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Συλλογικά και οργανωμένα, μέσα από τους Συλλόγους, τα Σωματεία και τους Φορείς τους, να διεκδικήσουν τη μόρφωση και τη ζωή που μπορούν να έχουν και που έχουν ανάγκη αυτοί και τα παιδιά τους. Μπορούν να παλέψουν και να πετύχουν όσα δικαιούνται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας, θα δώσει όσες δυνάμεις διαθέτει σ’ αυτό τον αγώνα, με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας, τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες τους, το δικαίωμά τους στο παιχνίδι, στον αθλητισμό, στην ψυχαγωγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.