Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς

Ανακοίνωση Δημοσίου ΙΕΚ Κιλκίς
Σας υπενθυμίζουμε πως οι εγγραφές των υποψήφιων καταρτιζομένων στο ΔΙΕΚ Κιλκίς για το έτος κατάρτισης 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από 02-09-2019 έως 09-09-2019 στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/index


Σας ενημερώνουμε πως στα Δημόσια ΙΕΚ μπορούν να εγγραφούν χωρίς όριο ηλικίας, απόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΤΕΕ Β’κύκλου, Πτυχίο ΤΕΛ). Η φοίτηση είναι δωρεάν και δίνεται αναβολή στράτευσης.

Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχετε: ΑΜΚΑ-ΑΔΤ και Απολυτήριο Λυκείου

Οι εγκεκριμένες ειδικότητες για το Δ.ΙΕΚ Κιλκίς είναι οι εξής: 


1. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας 

2. Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής 

3. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων 

4. Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων 

5. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας- Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής 

6. Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών 

7. Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ 

8. Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων

Η λειτουργία των παραπάνω ειδικοτήτων θα εξαρτηθεί από τον επαρκή αριθμό εγγραφών.

Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς

Βασική προτεραιότητα της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί: η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από δεύτερη επιλογή ή λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς. Η Επαγγελματική Κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) για το έτος κατάρτισης 2019-2020, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 09:00 μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 23:59, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλλουν τις αιτήσεις για εγγραφή, μετά από διαδικασία επιλογής, στα Δημόσια ΙΕΚ με βάση την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει από το πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2019Β μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1587-eidikotites-dimosion-institoyton-epaggelmatikis-katartisis-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.