Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Σιωνίδης στον Alpha 96,5: Επιτακτική η παρέμβαση της Πολιτείας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης
«Εύχομαι να μην έχει γίνει σύγχυση και να μην έρθουν παραπάνω από 1.000, γιατί η δομή δεν νομίζω ότι μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 1.000», διαμήνυσε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Σιωνίδης, δήμαρχος της Παιονίας, σχετικά με την επικείμενη υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο, οι οποίοι αναμένεται να καταφθάσουν αύριο το πρωί, 3/9.

Όπως εξήγησε ο κ. Σιωνίδης, στη δομή της Νέας Καβάλας στον δήμο Παιονίας θα φιλοξενηθούν 1.000, ενώ οι υπόλοιποι 500 θα εγκατασταθούν σε άλλη δομή, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στον ίδιον ο υπεύθυνος του κέντρου φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα και παρά τα όσα ειπώθηκαν στο ΚΥΣΕΑ περί 1.500 μεταφερόμενων ανθρώπων στην ίδια δομή.

«Η άφιξη των 1.000 ήδη θα δημιουργήσει σε εμάς σοβαρά προβλήματα», προειδοποίησε ο κ. Σιωνίδης, καθώς σήμερα ήδη φιλοξενούνται 1.200 πρόσφυγες και υπάρχει έντονο πρόβλημα στην υδροδότηση, διότι έχουν εμφανιστεί φαινόμενα έλλειψης νερού, λόγω διαμαρτυριών από κτηνοτρόφους της περιοχής.

Υπό αυτό το πρίσμα, «έχουμε ετοιμάσει έγγραφο στους συναρμόδιους υπουργούς, τον κ. Χρυσοχοϊδη, τον υπουργό Εσωτερικών και τους λοιπούς αρμόδιους που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού και ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας να στηρίξει τις δομές», συμπλήρωσε ο κ. Σιωνίδης, συμπληρώνοντας ότι πέρα από το ζήτημα της ύδρευσης, υπάρχει πρόβλημα και με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Πολύκαστρο και για αυτό ζητούν την άμεση προμήθεια, τουλάχιστον, ακόμη ενός απορριμματοφόρου.

Ειδικότερα, «μπορεί η δομή φιλοξενίας να εξυπηρετείται από εργολάβο καθαριότητος, αλλά οι πρόσφυγες επειδή οι συνθήκες εκεί δεν είναι και οι καλύτερες, τον περισσότερο χρόνο της ημέρα τον περνούν στο Πολύκαστρο. Είναι φυσικό ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών απορριμμάτων τους να το εναποθέτουν σε κάδους στην πόλη. Ήδη, ο δήμος από μόνος του έχει πρόβλημα λόγω παλαιότητας του στόλου», υπογράμμισε ο δήμαρχος Παιονίας.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα, το οποίο εντοπίζεται στον διάδρομο προσαπογειώσεων του αεροδρομίου, «έχουν εγκατασταθεί κοντέινερς και τώρα έχουν ετοιμάσει ένα χώρο στην ανατολική πλευρά της δομής και στήνονται οι σκηνές. Επειδή, ακόμη οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και τουλάχιστον για τις 20 μέρες η θερμοκρασία δεν πιστεύω ότι θα κατέβει τόσο πολύ για να μπορούν να ζήσουν μες στις σκηνές», περιέγραψε ο κ. Σιωνίδης και πρόσθεσε ότι τα λύματα «εξυπηρετούνται με βόθρους. Υπάρχουν εγγενείς αδυναμίες σε αυτό το camp. Η παρέμβαση της Πολιτείας είναι επιτακτική, αλλιώς θα έχουμε προβλήματα τα οποία θα ξεσηκώσουν τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.