Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

9ο Greenwave Festival - Η κλιματική κρίση είναι εδώ

Δελτίο τύπου 9ου GreenWave Festival
Από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο της ΧΑΝΘ, με κεντρικό θέμα την κλιματική αλλαγή, θα γίνει το φετινό 9ο GreenWave Festival, με υπέροχες συναυλίες, προβολές, εργαστήρια, δρώμενα, θεματικές συζητήσεις, εκθέσεις, eco-bazaar, vegan κουζίνα και πολλές ακόμη πλούσιες εκδηλώσεις.

Το GreenWave Festival είναι μια εναλλακτική οικολογική γιορτή. Διοργανώνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με δεκάδες οργανώσεις, δίκτυα και ομάδες της πόλης και με τη στήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ. Υλοποιείται χάρη στην εθελοντική προσφορά πλήθους ανθρώπων, που διαθέτουν τον χρόνο και την ενέργειά τους τόσο σε θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού, όσο και σε πρακτικότερα ζητήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει κάθε Σεπτέμβριο ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, που ελεύθερα και αυτόνομα συνεργάζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα τοπικά, περιβάλλοντος, έμπρακτης αλληλεγγύης, επιβίωσης και καθημερινότητας.

Το φετινό 9ο Greenwave Festival είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον και έχει ως κεντρικό θέμα την κλιματική αλλαγή.

Η «κλιματική αλλαγή» δεν είναι παρά ένας κομψός όρος για να περιγράψουν την περιβαλλοντική καταστροφή που ήδη έχει αρχίσει! Και είναι η γενιά μας αυτή που καλείται να αρπάξει το τιμόνι και να βάλει ένα φρένο στην πορεία προς την ανατροπή των όρων της ζωής όπως την έχουμε γνωρίσει στον πλανήτη.

Δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας που να μην προειδοποιεί για τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης! Και μεις βιώνουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα που διαρκώς αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση. Σε πείσμα των αρνητών της κλιματικής κρίσης, του λόμπι των ορυκτών καυσίμων, της βιομηχανίας των πλαστικών, της μαζικής κτηνοτροφίας και της συμβατικής γεωργίας, που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα τον πλανήτη και υποθηκεύουν το μέλλον της ζωής πάνω σε αυτόν, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ένα παγκόσμιο κίνημα, από ανθρώπους που πιστεύουν βαθιά ότι τώρα είναι ο καιρός για δράση. Είναι καιρός για αλλαγή των βασικών κοινωνικών επιλογών και του τρόπου ζωής μας.

Γι’ αυτό και στο φετινό Greenwave festival 2019, συζητάμε για την κλιματική κρίση, αναζητούμε λύσεις και απαιτούμε:

- την κήρυξη της χώρας σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την κλιματική κρίση την υιοθέτηση μίας ουσιαστικής περιβαλλοντικής πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση

- την κατ’ ελάχιστο εφαρμογή των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού
τη διακοπή των εξορύξεων υδρογονανθράκων σε στεριά και θάλασσα
την αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης και του ελέγχου της λειτουργίας των βιομηχανιών

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!


Πλούσιες συμμετοχές και εκδηλώσεις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το GREENWAVE FESTIVAL θα φιλοξενήσει και θα δώσει τη δυνατότητα τόσο σε οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και πρωτοβουλίες να προτείνουν δράσεις, να διαμαρτυρηθούν, να διεκδικήσουν όσο και σε παραγωγούς και μεταποιείς αγροτικών βιολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες και χειροτέχνες/ισσες, κατασκευαστές/στριες και εμπειροτέχνες/ισσες με οικολογικό προσανατολισμό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Συμμετέχουν:

Οικολογικές, περιβαλλοντικές & κοινωνικές οργανώσεις ή εγχειρήματα

Πρωτοβουλίες για θέματα υγείας & παιδείας

Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις

Παραγωγοί & μεταποιείς αγροτικών προϊόντων

Καλλιτέχνες (εικαστικά, λογοτεχνικά, μουσικά κλπ.), κατασκευαστές/στριες (έπιπλα, παιχνίδια, μικροκατασκευές, κλπ.) και εμπειροτέχνες/ισσες (παρουσιάσεις διαφόρων τεχνικών κατασκευής και δημιουργίας)

Παρασκευαστές/στριες διαφόρων σκευασμάτων (καλλυντικών, σαπουνιών, υλικών περιποίησης κλπ.)

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το φεστιβάλ εκτός από τις κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων δράσεων, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δημιουργικά, καλλιτεχνικά βιωματικά, επιμορφωτικά), θεατρικά δρώμενα, δράσεις για παιδιά,happenings, εκθέσεις και φυσικά όπως κάθε χρόνο eco-bazaar, vegan κουζίνα και υπέροχες συναυλίες.

Η οικολογική γιορτή της πόλης, το 9ο GreenWave Festival, από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο της ΧΑΝΘ, με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.