Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Επετειακό Ημερολόγιο για τα 50 χρόνια της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"

Ανακοίνωση Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Στους τόπους που βάδισαν οι δικοί μας τις ημέρες του Μεγάλου Ξεριζωμού και της Πρώτης Εγκατάστασης στην Ελλάδα βαδίζουμε σήμερα εμείς-παιδιά των παιδιών τους- κρατώντας από το χέρι, τα δικά μας παιδιά. 

Χαράσσουμε στην μνήμη τους τους παλαιούς δρόμους για να θυμούνται όσα δεν πρέπει να ξεχαστούν

Πρώτη μας στάση στο Κάστρο των Γυναικών, κάστρο του θεμελίωσε ο Αυτοκράτορας Ανδρόνικος Γ' ο Παλαιολόγος στη περιοχή του Παλιού Γυναικοκάστρου Κιλκίς το οποίο και κατά τη νεότερη ιστορία του φιλοξένησε πρόσφυγες από το Πεπερέκ και το Τοροσκώφ του Αρνταχάν.

Επιμέλεια Ημερολογίου: Λένα Σαββίδου

Έρευνα και κατασκευή φορεσιών: Λένα Καλαμαρινού

Επιμέλεια Βεστιαρίου: Αντιγόνη Κοτσαπουϊκίδου

Φωτογραφία: Πέτρος Καλαϊτζής

Την ομάδα που περπάτησε και φωτογραφήθηκε στο Κάστρο των Γυναικών αποτελούν οι: Αντιγόνη Κοτσαπουϊκίδου, Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, Άννα Αποστόλου, Ειρήνη Κυπρίτη, Ζωή Φωτιάδου, Θεοδώρα Χατζίδου, Μαρία Αντωνιάδου και Χριστίνα Καλαμαρινού.

Οι φορεσιές της ομάδας προέρχονται από το βεστιάριο των Αργοναυτών και αποτελούν αντίγραφα των αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών μας.

Οι Αργοναύτες ευχαριστούμε τον χοροδιδάσκαλο μας Κωνσταντίνο Νικολαΐδη για την πολύτιμη βοήθεια του στην δράση με δανεισμό από το προσωπικό του βεστιάριο-συλλογή αυθεντικών κομματιών Πατρίδας.

Επίσης θερμά ευχαριστούμε τον Φυσιολατρικό, Εξωραϊστικό Πολιτιστικό σύλλογο του Παλαιού Γυναικοκάστρου για την φιλοξενία καθώς και την κυρία Μαρία Τσαδήλα που μερίμνησε για την φροντίδα της ομάδας μας.

Πολλές ευχαριστίες και στον υπεύθυνο των χορευτικών του συλλόγου μας κο Παραδείση Καλαμαρινό που φρόντισε για την ομολογουμένως δύσκολη μεταφορά της ομάδας με ασφάλεια επάνω στο κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.