Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Ένα καλοκαίρι γεμάτο δημιουργικές δραστηριότητες για το ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Καθώς μπαίνει ο Αύγουστος και ετοιμαζόμαστε στο ΚΔΑΠ Kinesis, για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, διασκεδάζουμε μέσα από τις δραστηριότητές μας, οι οποίες είναι πια για τα καλά καλοκαιρινές. Έτσι, την ώρα της μαγειρικής, οι έμπειροι πλέον σεφ μας δημιούργησαν με τις αλμυρές και γλυκές παρασκευές τους. Ποιο παιδί δε λατρεύει τα γλυκά και πόσο μάλλον τη μερέντα.

 Γι’ αυτό και τα παιδιά μας έφτιαξαν ένα λαχταριστό ρολό μερέντας αλλά και χρωματιστά, δροσιστικά τρουφάκια σοκολάτας! Γλυκό χωρίς αλμυρό όμως δε γίνεται και για να ολοκληρώσουμε το μενού μας φτιάξαμε και μια λαχταριστή πίτσα.

Αφού λοιπόν γεμίσαμε τις κοιλίτσες μας, ήμασταν έτοιμοι να ενημερωθούμε σχετικά με τη μουσική τεχνολογία. Έτσι, στο ΚΔΑΠ μας, πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα ένα μάθημα Μουσικής Τεχνολογίας από το Γιάννη Λαζαρίδη, αριστούχο απόφοιτο του Πολυάνειου Ωδείου Ι.Μ. Κιλκίς. 

Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούριους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία ώστε να παράγουν μουσική. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να συνεργάζονται και να εκφράζουν τα συναισθήματα τους.

Το καλοκαίρι βέβαια είναι μια εποχή που κρύβει αρκετούς κινδύνους κυρίως λόγω των υπερβολικών πυρκαγιών. Αφού, λοιπόν, παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τις αιτίες και τις συνέπειες τους, δημιουργήσαμε ένα κολλάζ που αναπαριστά ένα φλεγόμενο δέντρο. Με αυτό τον τρόπο περνάμε ένα ηχηρό μήνυμα στα παιδιά μας και τα ευαισθητοποιούμε απέναντι σε λεπτά ζητήματα όπως αυτό, ζητώντας τους παράλληλα να κάνουν και εκείνα κάτι ώστε να προστατέψουν το περιβάλλον μας.

Με αφορμή αυτό ασχοληθήκαμε και με τα ηφαίστεια στο τελευταίο μάθημα ρομποτικής μας. Έτσι, κατασκευάσαμε το δικό μας volcano alert, το οποίο προγραμματίσαμε μόλις αντιλαμβάνεται κίνδυνο να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους και τα αυτοκίνητα της περιοχής.

Επειδή όμως είναι καλοκαίρι και το μυαλό μας είναι σε μέρη εξωτικά, ταξιδέψαμε στο μάθημα της δημιουργικής γραφής σε ένα φανταστικό νησί όπου συναντήσαμε πειρατές, γοργόνες και θαλάσσια τέρατα. Αυτοί μας έδωσαν ένα βιβλίο το οποίο όμως μέχρι να φτάσει στα χέρια μας σκίστηκε και απέμειναν μόνο τρεις φωτογραφίες. Μιας αρκούδας, μιας παραλίας και ενός πιάτου με φρούτα. Οι μικροί μας συγγραφείς αναρωτήθηκαν πως μπορεί να συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους και έγραψαν τη δικής τους εκδοχή της ιστορίας.

Επιπλέον, όντας καλοκαίρι, στο μάθημα των εικαστικών ασχοληθήκαμε με διάφορα ζωάκια της θάλασσας. Αρχικά, ξεκινήσαμε φτιάχνοντας μια χάρτινη γυάλα με ψαράκια και συνεχίσαμε με έναν τρομακτικό καρχαρία, ο οποίος ήταν έτοιμος να κατασπαράξει τα ψαράκια μας. Στην ψαροπαρέα μας αυτή σύντομα προστέθηκαν και πολύχρωμα, τρισδιάστατα καλαμαράκια. Όλα αυτά με εύκολα και απλά υλικά, όπως χαρτόνι, ρολά χαρτιού, τέμπερες και ξυλομπογιές!!

Τέλος, κατασκευάσαμε όλοι μαζί με τα παιδιά μας αναμνηστικά χαρτονάκια με καλοκαιρινές παραστάσεις, βραχιολάκια και ψαράκια ώστε να διακοσμούν το δωμάτιό μας και να μας θυμίζουν τις όμορφες στιγμές που περάσαμε όλη τη χρονιά μαζί. Η διοίκηση και το προσωπικό του ΚΔΑΠ Kinesis for kids και Kinesis for junior, εύχονται σε όλους ένα υπέροχο και ξεκούραστο καλοκαίρι, με πολλές ξέγνοιαστες στιγμές και βουτιές στη θάλασσα. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας από 2 Σεπτεμβρίου με καινούριο πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.