Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Μήνυμα της ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου,για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων

Υπογράφει η Έλλη Φρεγγίδου
M.Sc. Ψυχολόγος
Για εσάς που δεν εισαχθήκατε σε κάποια σχολή φέτος (ξεκινώ με εσάς γιατί δεν είναι δίκαιο στις ανακοινώσεις που βγάζουμε να είστε πάντοτε δεύτεροι) δε θα μιλήσω ούτε για δεύτερες ευκαιρίες, ούτε για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας. Πολλές φορές, δε νικάμε στις μάχες. 

Πληγωνόμαστε και έρχεται η ώρα για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Αφήστε τους «μεγάλους» να επαναλαμβάνουν τα «δεν πειράζει». 

Σας πειράζει και αυτό είναι αρκετό για να σας στεναχωρεί. Δώστε χρόνο στη θλίψη σας. Χρειάζεται. Για να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας με μεγαλύτερη σύνεση, ετοιμότητα και ψυχραιμία. 

Οι γονείς οφείλουν να αγαπούν το παιδί που είστε ανεξαρτήτου απόδοσης. Κι ακολουθήστε τα όνειρα και τις επιθυμίες σας. Με αυτά θα ταξιδέψετε στη ζωή.

Για εσάς που καταφέρατε να δείτε το όνειρό σας να γίνεται πράξη, θα μιλήσω και πάλι για μάχη. Κερδίσατε ένα σπουδαίο αγώνα. Ακολουθούν δεκάδες. Με προσήλωση, αγάπη και επιμονή θα ανοίξετε δρόμους για εσάς και για εμάς.

Όλους εσάς, τους νέους, χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας για να κάνει την υπέρβαση σε μια κοινωνία γεμάτη αξιοσύνη και εντιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.