Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι του Κιλκίς


Γράφει ο Νίκος Νίτσας
Είναι περίπου δύο ημέρες που η πόλη μας έγινε γνωστή πανελληνίως γνωστή. Και τούτη τη φορά για καλό. Εκτενή ρεπορτάζ από τις τηλεοράσεις με διθυραμβικά σχόλια ένθεν κακείθεν. 

Αναμφισβήτητα είναι ένα γεγονός το οποίο τιμά την πόλη μας και τους πρωτεργάτες της κατασκευής της πισίνας το ειδικού σχολείου. Ποιοι δήλωσαν παρών στην πρωτοβουλία του διευθυντού του σχολείου Κυρίου Ιωάννη Κακουλίδη (το κάπα κεφαλαίο) είναι γνωστό. 

Ποιοι ήταν απόντες είναι επίσης γνωστό. Και φυσικά δεν είναι τιμή για αυτούς. Σήμερα όμως έμαθα κάτι που δυστυχώς δεν τιμά κανέναν μας. Δeν είμαι σε θέση να κατονομάσω την πηγή της πληροφορίας και δεν νομίζω ότι η πηγή είναι το θέμα. 

Το ζήτημα είναι ότι ενημερώθηκα ότι έγινε ανώνυμη (το ίδιον των δειλών) καταγγελία ότι η πισίνα στην οποία θα ασκούνταν και εν τέλει θα διασκέδαζαν παιδιά με προβλήματα τόσο νοητικά όσο και κινητικά, δεν έχει άδεια. 

Από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω η πισίνα ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΧΕΙ και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχει. Έτσι λοιπόν σε ότι αφορά το πρακτικό και διαδικαστικό κομμάτι δεν γεννάται ζήτημα. 

Όμως υπάρχει και η ηθική πλευρά του ζητήματος. Εκ του γεγονότος (της ανώνυμης καταγγελίας) οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει δόλος στην ενέργεια του κυρίου η της κυρίας Α (ανώνυμος ανώνυμη).

Το πόσο καταδικαστέα είναι μια τέτοια πράξη δεν μετριέται. Το πόσο ανήθικη και άνανδρη είναι επίσης δεν μετριέται. Το πόσο ανύπαρκτος ως άνθρωπος είναι ο καταγγέλλων αναμφίβολα δεν μπορεί να μετρηθεί. 

Ανησυχείς καλέ μου κύριε/κυρία για την ασφάλεια των παιδιών; Ρώτησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου επώνυμα.  Μην κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία. 

Μην γίνεσαι κι εσύ γνωστός άγνωστος. Μην γίνεσαι καταστροφέας κάθε ανθρώπινης ενέργειας. Πρώτα και πάνω από όλα μην είσαι δειλός και μικροπρεπής. 

Υ.Γ. 
Όλοι εμείς θα πρέπει με την στάση μας να καταστήσουμε σαφές σε τέτοιου είδους καιροσκόπους και τυχάρπαστους ανώνυμους, πως τέτοιου είδους πράξεις δεν είναι αποδεκτές.

Επίσημοι και μη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.