Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Η ταινία “Το Τετράγωνο” στο θερινό σινεμά του Κιλκίς


Δελτίο τύπου Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ μια αστεία, πρωτότυπη και κυρίως πικρόχολη σάτιρα για το “πολιτικά ορθό” της κοινωνίας του καθωσπρεπισμού που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών σας περιμένει στο θερινό μας σινεμά.

Η ταινία “Το Τετράγωνο” είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα, μια απόλυτα διασκεδαστική και γοητευτική ταινία, μια σύγχρονη υπαρξιακή κωμωδία που εξετάζει την εύθραυστη φύση της ανθρωπιάς μας σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει δραματικά από την εποχή των γονιών μας, τους κοινωνικούς κανόνες που αλλάζουν πιο γρήγορα απ΄ όσο προφταίνουμε να τους συνηθίσουμε, τις ηθικές αξίες μας που μοιάζουν να αντικρούουν τις πράξεις μας, τους τρόπους που αναλαμβάνουμε ή όχι την ευθύνη που μας αναλογεί στις μικρές καθημερινές στιγμές ή στο μεγαλύτερο «τετράγωνο» της ζωής που μας αναλογεί.

Ο ευφυής και ωραίος Κρίστιαν είναι καταξιωμένος επιμελητής σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. Η επόμενη έκθεση που επιμελείται, με τίτλο “The Square”, είναι μια εγκατάσταση που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντας την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Αλλά καμιά φορά είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στα ίδια σου τα ιδεώδη. Ο ίδιος ο Κρίστιαν αντιδρά αλλόκοτα στην κλοπή του κινητού και του πορτοφολιού του, σε μια κεντρική πλατεία στη μέση της μέρας και μπλέκεται σε ντροπιαστικές καταστάσεις.

Σε παράλληλη δράση, η ομάδα δημοσίων σχέσεων του μουσείου έχει δημιουργήσει μια αναπάντεχη καμπάνια για το “The Square”.

Η ανταπόκριση είναι υπερβολική και όλοι οδηγούνται σε υπαρξιακή κρίση.

Η ταινία θα προβληθεί μόνο μια φορά...


Μην την χάσετε!

Το Τετράγωνο
The Square

Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, 2018

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Εστλουντ

Σενάριο: Ρούμπεν Εστλουντ

Πρωταγωνιστούν: Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Τέρι Νοτάρι
Διάρκεια: 142 λεπτά

Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών

33 Βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ & 42 Συμμετοχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.