Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Ανάπτυξη στην Ειδομένη: Καλλιτεχνικό χωριό Ειδομένης

Υπογράφει η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
Κάποτε, αναζητήσαμε από τους κατοίκους της Ειδομένης ενδεικτικά να μας πουν τι θα ήταν αυτό που θα έφερνε ανάπτυξη στον τόπο. Κάποιος μας είπε η Ειδομένη δεν έχει τίποτα οπότε θα έπρεπε να δημιουργηθεί κάτι ώστε να προσελκύει τον κόσμο.
Είχε δίκιο.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2018,  αναρτήσαμε σχετικά για το Μουσείο Δοϊράνης και σκεφτήκαμε ότι αν υπήρχε δραστήρια τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσαμε να διαθέτουμε το καλλιτεχνικό χωριό όπου το πρώην νηπιαγωγείο από μια μικρή ζημία στην σκεπή εξ αιτίας της αδιαφορίας πολλαπλασιάστηκε κατά πολύ το κόστος συντήρησης. (https://gnomikilkis.blogspot.com/2018/09/blog-post_349.html?fbclid=IwAR3QpqoaH07iIunWEqwRJv583A6FOo1zSiCku-eqkY9aS1THnzrkcsILP9w)
Αυτό το προκάλεσε η αδιάφορη στάση αρμοδίων.

2019 -  Το Δροσάτο φρόντισε να διαθέτει Βυζαντινό Μουσείο.

Στην Ειδομένη αν και υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει το Καλλιτεχνικό Χωριό δυστυχώς η τοπική αυτοδιοίκηση με την αδιαφορία της ηθελημένη ή αθέλητη ωθεί στην πλήρη καταστροφή του πολιτιστικού αυτού χώρου.

Δεν θα αναφερθούμε σε ανικανότητα ή ακαταλληλότητα των αρμοδίων. Όλοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα τους. Ευελπιστούμε οι εμπλεκόμενοι στην νέα τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Παιονίας να αφουγκραστούν τις ανησυχίες μας και να ασχοληθούν επιτέλους με τον τόπο μας και την ιστορία τους. Εμείς οφείλουμε να επισημαίνουμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας και εφόσον κριθούν θετικά είμαστε στην διάθεση τους για όποια διευκρίνηση.

Η ομάδα μας ενώ έκανε πρόταση για ανάπτυξη εθελοντικής δράσης συντήρησης του κτηρίου, κάποιος προέβη σε αίτημα κατεδάφισης στην αρμόδια αρχή.


Τότε κρίθηκε κατάλληλο, σήμερα ίσως το καταφέρουν και το κατεδαφίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.