Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Τι παράξενο συμβαίνει στον περιφερειακό δρόμο του λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Αν θα περπατήσετε ή θα περάσετε με το αυτοκίνητό σας από τον περιφερειακό δρόμο του στο λόφο του Άη Γιώργη, θα δείτε τις γνωστούς βανδαλισμούς στην περιουσία των πολύπαθων Κιλκισιωτών. Ο κάθε ψυχοπαθής, κομπλεξικός, κακόψυχος, προβληματικός, που είναι αμφίβολο αν έχει συμβάλει έστω ένα ευρώ στη ζωή του σε φόρους στο Δήμο Κιλκίς, βάφει όπου γουστάρει. Πάνω πέτρινα κιόσκια, σε μαρμάρινες βρύσες, σε κάδους απορριμμάτων για την ομαδάρα του κτλ.

Μέχρι εδώ τίποτα το καινούργιο και συνταρακτικό. Βλάκες πάντα είχαμε στο Κιλκίς, έχουμε και θα έχουμε. Το παράξενο είναι πως τώρα τελευταία έκαναν την εμφάνισή τους γκράφιτι που δεν έχουμε ξαναδεί παρόμοια μέχρι τώρα. Ίσως και να μην είναι τίποτα και απλά κάποιος-κάποια-κάποιοι εκφράζονται με αυτό τον τρόπο. 

Μοιάζουν περισσότερο με σύμβολα που ίσως και να είναι κρυφά μηνύματα. Έχουν βέλη, γράμματα, σκίτσα κάτι σε στυλ ιερογλυφικά, ενώ το ακόμη πιο παράξενο είναι πως τις περισσότερες φορές είναι γραμμένα πάνω στο δρόμο που ουσιαστικά θα «χαθούν» πολύ σύντομα.

Αρκετοί θα γνωρίζετε πως οι κλέφτες βάζουν κάποια σημάδια-σύμβολα σε σχέση με τους πιθανούς στόχους που θα χτυπήσουν, αλλά κανένα που είδαμε στο Κιλκίς δεν μοιάζει με όσα βρήκαμε στο διαδίκτυο. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να είναι σύμβολα κατεύθυνσης πορείας κάποιων. Ίσως, ίσως… Ίσως και να είναι όλα μέσα στο φτωχό μας το μυαλό.

Επαναλαμβάνουμε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε αυτή τη ζωή και ειδικά στο Κιλκίς.

1 σχόλιο:

  1. Υπογραφή του (της) "καλλιτέχνη" αγαπητέ ILVA γνωστής στο Κιλκίς ελάχιστα τα μέρη που δεν έχει" κουτσουλίσει" απορώ που ο Δήμος μας χαχαχαχα δεν έχει κάνει κάτι και γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.