Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Η ταινία “Η Υπόσχεση της Αυγής (La Promesse de l’ Aube)”, στο θερινό σινεμά Κιλκίς


Δελτίο τύπου Θερινού Κινηματογράφου Κιλκίς
Οι προβολές συνεχίζονται με μια σαγηνευτική ταινία με χιούμορ, συγκίνηση και θαυμάσιες ερμηνείες, “Η Υπόσχεση της Αυγής (La Promesse de l’ Aube)” την Πέμπτη 11 Ιουλίου στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτρης Ζωηρός” στις 9.30 το βράδυ.

Η ταινία αναφέρεται στη μυθιστορηματική ζωή του συγγραφέα Ρομέν Γκαρί, ενός από τους σημαντικότερους Γάλλους συγγραφείς, ο οποίος κέρδισε δυο φορές το λογοτεχνικό βραβείο Goncourt, από τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην μεσοπολεμική Πολωνία μέχρι την εφηβεία του στη Γαλλία και τα κατορθώματα του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτω υπό την επιρροή της ισχυρής προσωπικότητας της μητέρας.

Το φιλμ διατρέχει χώρες, χρονικές περιόδους, μόδες, ιστορικά γεγονότα, και ήθη δίνοντας ποιητική σημασία στη κάθε λεπτομέρεια. Η μεγαλοπρεπής φωτογραφία του Χλιν Σπέκαρτ, και η εντυπωσιακά κεντημένη καλλιτεχνική διεύθυνση του Πιέρ Ρενσόν συμβάλλουν πολύ σε αυτό.

Πίσω και πάνω, βέβαια, από την απλή παράθεση γεγονότων, εκείνο που διαποτίζει κάθε καρέ της ταινίας –όπως και στο βιβλίο– είναι η καταλυτική σχέση του Ρόμαν με την μητέρα του, Νίνα. Μια δυναμική, ακάματη και αγαπησιάρικα καταπιεστική Εβραία μάνα, που μεγάλωσε μόνη της τον γιόκα της (ο πατέρας τους παράτησε το 1925) και που νυχθημερόν του πιπίλαγε το μυαλό πως μπορεί και πρέπει να γίνει μέγας συγγραφέας, διπλωμάτης, ξακουστός… 


Η Γκενζμπούρ, σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της, υποδύεται την Νίνα σε όλες τις ηλικίες, έχοντας στο πλευρό της τον πιτσιρίκο Πάβελ Πουχάλσκι, τον έφηβο Νέμο Σίφμαν, και, τέλος, τον Νινέ που επίσης είναι πολύ καλός ως ενήλικος Γκαρί.

Η Υπόσχεση της Αυγής (La Promesse de l’ Aube)
Γαλλία

Σκηνοθεσία: Ερίκ Μπαρμπιέ

Σενάριο: Ερίκ Μπαρμπιέ, Μαρί Εϊνάρ

Πρωταγωνιστούν: Πιερ Νινέ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Ντιντιέ Μπουρντόν, Κάθριν ΜακΚόρμακ

Διάρκεια: 131 λεπτά

Βραβείο κριτικής επιτροπής Atlanta Film Festival 2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.