Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Η ταινία “Τζαμάικα” στο Δημοτικό Σινεμά Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Οι προβολές συνεχίζονται με την Ελληνική ταινία “Τζαμάικα” την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιουλίου στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτρης Ζωηρός” στις 9:30 το βράδυ. 



Το "παρών" -και μας τιμά ιδιαίτερα- στην προβολή της Τρίτης 23 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.,  θα δώσει και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ανδρέας Μορφονιός, για να κουβεντιάσει μαζί μας και να μοιρασθεί αισθήματα και εμπειρίες. Και εκτός απροόπτου μαζί μας θα είναι και ο ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης.

“Τζαμάικα” 

Μία σεναριακή ιδέα του Φάνη Μουρατίδη βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που βρήκε συνοδοιπόρους τους τον Ανδρέα Μορφονιό (σκηνοθεσία) και Γιώργο Φειδά (σενάριο), φέρνει στη μεγάλη οθόνη μία γλυκόπικρη ιστορία με επίκεντρο δύο αποξενωμένα αδέρφια σε πορεία συμφιλίωσης. Από τα πρώτα της πλάνα, η ταινία σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, εστιάζοντας στους χαρακτήρες πάνω απ’ όλα με αφετηρία ένα καλό σενάριο.

Ο Φάνης Μουρατίδης και ο Σπύρος Παπαδόπουλος πρωταγωνιστούν σε μια ταινία για όλα όσα μας χωρίζουν και μας ενώνουν σε εποχές... κρίσης και είναι στους ρόλους τους ιδανικοί και φυσικά αξιοπρεπέστατοι, ένα πραγματικά πολύ καλό πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Ο Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι τηλεοπτικός σταρ που ζει την κάθε του μέρα στα όρια. Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) αντίθετα, δουλεύει ταξί και πασχίζει να τα βγάλει πέρα με τα χρέη και τις απαιτήσεις της γυναίκας του (Νικολέτα Κοτσαηλίδου). Κάποια στιγμή όμως, η ζωή θα φροντίσει να τους φέρει κοντά μέσα από μια σειρά προβλημάτων, η οποία οδηγεί στον τόπο των πολύτιμων, παιδικών τους αναμνήσεων.

Ο ταξιδιάρικος τίτλος «Τζαμάικα» σηματοδοτεί για τους δύο ήρωες τον κοινό ασφαλή τόπο τους, κάτι ανάμεσα σε μια αγαπημένη παιδική ανάμνηση και την ρομαντική υπόσχεση πως αυτή δε θα ξεχαστεί, την ώρα που τα πραγματικά ζόρια της ζωής θα αναλάβουν να ξεσκαρτάρουν με τρόπο σχεδόν νομοτελειακό προτεραιότητες και σχέσεις.

Σε αυτόν τον ριζικό επανακαθορισμό πορείας που τους προκύπτει, σημαντικό ρόλο θα παίξουν δύο γυναίκες: η Πόπη, σύζυγος του Άκη, και η Νίνα (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), το «δεξί χέρι» του Τίμου.

Η «Τζαμάικα» είναι μια ταινία που επιχειρεί να προσεγγίσει σοβαρά καθημερινά προβλήματα (απώλεια, αρρώστια, χρέη, προβληματικές σχέσεις) με μια ανάλαφρη και συγκρατημένα κωμική ματιά, με σκοπό να αφήσει στο θεατή ένα απαλό μειδίαμα φεύγοντας από την αίθουσα. Προσπαθεί να αποφύγει τα μεγάλα δράματα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ζωής και θανάτου, βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα χιούμορ συναισθηματικό και ενίοτε εγκάρδιο, τέτοιο που να μη γίνεται διδακτικό αλλά να βγαίνει μέσα από το βαθύτερο «είναι» των πρωταγωνιστών.

Η ταινία Τζαμάικα αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπούτο για τον Αντρέα Μορφονιό, ο οποίος με απλά συστατικά καταφέρνει να δημιουργήσει ένα ωραίο “μείγμα” χωρίς να κουράζει τον θεατή και ούτε να γελοιοποιήσει το θέμα του, αλλά ούτε να το πνίξει στην μιζέρια του.

Τζαμάικα

Σκηνοθεσία: Αντρέας Μορφονιός


Σενάριο: Γιώργος Φειδάς

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης,

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου,

Μελέτης Ηλίας, Νίκος Παντελίδης, Μαίρη Ευαγγέλου, Ίρις Πανταζάρα,

Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Ορφανός
Διάρκεια: 100 λεπτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.