Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Η ταινία “Ένα ενωμένο βασίλειο”, στο Θερινό Κινηματογράφο Κιλκίς


Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, θα απολαύσουμε την ταινία “Ένα ενωμένο βασίλειο”, στο Θερινό Κινηματογράφο Κιλκίς.
Η ταινία θα προβληθεί μόνο μια φορά. Μην την χάσετε.



“Ένα ενωμένο βασίλειο”

Μια αληθινή ιστορία αγάπης που άλλαξε τον κόσμο. Μια ιστορία γεμάτη σκοτεινά συμφέροντα, φυλετικούς διαχωρισμούς, μοναρχικές βλέψεις και διπλωματικές αψιμαχίες.

1947: Ο Σερέτσε Χάμα, βασιλιάς της Μποτσουάνα, γνώρισε στο μεταπολεμικό Λονδίνο την λευκή Αγγλίδα δακτυλογράφο Ρουθ Γουίλιαμς και η έλξη μεταξύ τους είναι μοιραία. Εκείνη μαγεύτηκε από το όραμα του για έναν καλύτερο κόσμο, εκείνος από τη θέληση της να εμπλακεί μ’ αυτό. 

Ήταν ιδανικοί ο ένας για τον άλλο, η σχέση τους όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, οικογενειακές, αλλά και πολιτικές. Εκείνος μαύρος, εκείνη λευκή, κόντρα στην λογική του απαρτχάιντ.Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής, που είχε μόλις εφαρμόσει την πολιτική του απαρτχάιντ, θεώρησε ανεπίτρεπτο η γειτονική χώρα να κυβερνάται από ένα ζεύγος μεταξύ εκπροσώπων διαφορετικών φυλών. Παρά τις τεράστιες πιέσεις, ο Σερέτσ και η Ρουθ δεν αμφιταλαντεύτηκαν, αλλά αγωνίστηκαν για την αγάπη τους.

Παντρεύτηκαν πηγαίνοντας κόντρα στις επιταγές της βασιλικής του καταγωγής, αλλά και στη βρετανική εξωτερική πολιτική.

Το ζευγάρι υποδύονται δύο χαρισματικοί και εξαιρετικά φωτογενείς ηθοποιοί.

Σκηνοθεσία: Άμα Ασάντε

Σενάριο: Γκάι Χίμπερτ

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Ογιελόβο, Ρόζαμουντ Πάικ, Τέρι Φέτο, Τζακ Ντάβενπορτ

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Τσεχία

Διάρκεια: 111 λεπτά 

Βραβείο Σκηνοθεσίας στα Black Reel Awards USA

Βραβείο καλύτερου Σεναρίου στα The British Screenwriters' Awards

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.