Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Με θρησκευτική κατάνυξη οι Κιλκισιώτες πανηγύρισαν τον Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη

Με θρησκευτική κατάνυξη και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς εκατοντάδες Κιλκισιώτες τίμησαν και φέτος τον Άγιο ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, παραμονή της εορτής του, στο μικρό και όμορφο Ιερό Παρεκκλήσιο του λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς.

Του Αρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχίμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τους Ιερείς της Πόλεως και Διακόνους της Ι. Μητροπόλεως.

Παρόντες ανάμεσα στους ευσεβείς πιστούς ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Χατζηεφραιμίδης και τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών ν. Κιλκίς "ο Προφήτης Ηλίας", κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην αλήθεια του Χριστού, η οποία όπως τόνισε είναι μία, αιώνια και σώζει τον άνθρωπο, αναφερθείς στην μαρτυρία του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου εκατοντάδες χρόνια πριν τον ερχομό του Μεσσία. Προέτρεψε τους πιστούς να αγαπούν με όλη τη δύναμη της καρδιάς τους τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να μην απομακρύνονται από κοντά Του, χωρίς να έχουν μονάχα απαιτήσεις, αλλά να δείχνουν μετάνοια και σύνεση.

Τα ιερά ψαλτήρια κόσμησε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παναγίας Δεξιάς Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Χαλκιάς με τους συνεργάτες του.

Οι εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του αύλειου χώρου του Ιερού Παρεκκλησίου συνεχίζονται, αποκτώντας και πάλι την αίγλη που είχε στην αρχική του μορφή, χάρη στην ευσέβεια των πιστών που αγαπούν τον καταπράσινο χώρο που βρίσκεται το Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.