Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

«Αν το ΚΚΕ είχε 15% δεν θα μπορούσαν να ψηφίζουν μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα»

Υπογράφει ο Κώστας Τσαουσίδης
Υποψήφιος Βουλευτής Κιλκίς του ΚΚΕ
Ο λαός του Κιλκίς μπροστά στην κάλπη της Κυριακής μπορεί να σκεφτεί:
- Πώς αξιοποίησε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τις 38.000 ψήφους που πήραν στις προηγούμενες εκλογές στο Κιλκίς;

Τι έκαναν αυτά τα κόμματα για να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, για να μειωθεί η φορολογία των λαϊκών νοικοκυριών, για μειωθεί η ελαστική απασχόληση, για να στηριχθούν οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι, για να μην πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες για την υγεία, την πρόνοια και την παιδεία;

Απολύτως τίποτα. Αντίθετα συνέχισαν να στηρίζουν τους λίγους προνομιούχους σε βάρος του λαού.

Γι’ αυτό ο λαός του Κιλκίς δεν πρέπει να δώσει τη δύναμη της ψήφου του σ’ αυτά τα κόμματα και να τα επιβραβεύσει για την αντιλαϊκή τους πολιτική, αλλά να δυναμώσει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στηρίζει του πολλούς.

- Πώς χρησιμοποίησε η φασιστική Χρυσή Αυγή τις 5.000 ψήφους που πήρε;

Στηρίζοντας τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής και καλλιεργώντας το μίσος και το ρατσισμό για τους αδύναμους.

Γι’ αυτό ο λαός του Κιλκίς δεν πρέπει να δώσει ούτε μία ψήφο ξανά σ’ αυτό, όπως και σε κάθε άλλο, φασιστικό μόρφωμα, αλλά να στηρίξει το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που βρίσκεται σταθερά απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Πού κατέληξε η δύναμη των πάνω από 5.000 ψήφων σε Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ;

Όλη αυτή η δύναμη πήγε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αφού έπαιξαν το ρόλο της εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, την επόμενη μέρα κατέθεσαν τη δύναμη που στους έδωσε ο λαός στο σύστημα και στα κόμματά στους.

Τον ίδιο ρόλο πρόκειται να παίξουν σήμερα κόμματα όπως η «Ελληνική Λύση» και το «ΜέΡΑ 25». Ειδικά ο Βαρουφάκης είναι έτοιμος να συνεργαστεί τόσο με τη ΝΔ όσο και με το ΣΥΡΙΖΑ. Και καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι ο στους υπέγραψε την επέκταση των μνημονίων και δήλωσε ότι συμφωνεί με το 70% των μέτρων τους. Είναι αυτός, που με την επιστολική του ψήφο στήριξε όλα τα μέτρα του 3ου μνημονίου.

Γι’ αυτό ο λαός του Κιλκίς δεν πρέπει να σκορπίσει σε τέτοια κόμματα «μιας χρήσης» την ψήφο του, αλλά να ενισχύσει το ΚΚΕ που ξέρει και την επόμενη μέρα που θα βρίσκεται.

Απέναντι σε όλους αυτούς, τους 4 μνημονιακούς (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25) και στους 2 φασίστες (Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση) που διεκδικούν κοινοβουλευτική δύναμη, υπάρχει το ΚΚΕ.

- Το ΚΚΕ ήταν όλα αυτά τα χρόνια η μόνη δύναμη που βρέθηκε σταθερά δίπλα στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

- Το ΚΚΕ ήταν η μόνη δύναμη που ανέδειξε και διεκδίκησε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, που ανέδειξε ότι το Κιλκίς είναι από τους πρώτους νομούς σε εργατικά ατυχήματα, που βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους όταν αυτοί δούλευαν Κυριακές, όταν δούλευαν απλήρωτες υπερωρίες, όταν απολύονταν, όταν τους δίνονταν υποχρεωτικές άδειες.

- Το ΚΚΕ ήταν η μόνη δύναμη που αγωνίστηκε για πραγματικά δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια και παιδεία για όλο το λαό. Που διεκδίκησε νέα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κατασκευή των Νοσοκομείων, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και άλλα.

Το ΚΚΕ θα είναι και τη Δευτέρα στις 8 του Ιουλίου εδώ, που οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν την 3η έκθεση της μεταμνημονιακής εποπτείας της Κομισιόν και θα δεσμεύσουν τη νέα κυβέρνηση σε νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Γι’ αυτό, δεν αρκεί απλώς να είναι το ΚΚΕ στη Βουλή.

Χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ ώστε να τους βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στην εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αν το ΚΚΕ είχε 15% δεν θα μπορούσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι να περάσουν τα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Η ενίσχυση, όμως, του ΚΚΕ βρίσκεται στα χέρια του λαού.

Γι’ αυτό καλούμε το λαό του Κιλκίς να δώσει δύναμη στο μόνο Κόμμα που θα του 
επιστρέψει αυτή τη δύναμη, στο ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.