Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Διημερίδα με θέμα "Πραγματολογικά μόρια στην προφορική επικοινωνία", από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη) του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τον προφορικό λόγο και του ερευνητικού προγράμματος Γλωσσική Διεπίδραση και Ανάλυση Συνομιλίας, διοργανώνει την τρίτη διημερίδα για την ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία στις 24-25 Ιουνίου 2019, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (Αγ. Δημητρίου 159Α), στη Θεσσαλονίκη. Το ειδικό θέμα της φετινής διημερίδας είναι Πραγματολογικά μόρια στην προφορική επικοινωνία.

Η διημερίδα θα φιλοξενήσει και ορισμένες ομιλίες αφιερωμένες στα πραγματολογικά μόρια άλλων γλωσσών, ώστε τα ελληνικά δεδομένα να ενταχθούν σε μια διαγλωσσική προοπτική.Στη διημερίδα έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει ως κύριoς ομιλητής ο Ομότιμος Καθηγητής John Heritage (University of California at Los Angeles).

Συμμετοχή
Το δικαίωμα συμμετοχής έχει οριστεί στα 30€ (για φοιτητές και φοιτήτριες 10€). Το ποσό αυτό καταβάλλεται την ημέρα της εγγραφής στο Συνέδριο. Κατά τη λήξη του Συνεδρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, γρ. 418, Nέο Kτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, Α.Π.Θ.

E‐mail: particles_2019_ins@phil.auth.gr

Τηλ.: 2310 997128
Ιστοσελίδα του Συνεδρίου, Πρόγραμμα και Περιλήψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.