Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Σχολή πολιτικής εκστρατείας από τον Στέφανο Παραστατίδη: Γυναίκες και Παιδεία οι θεματικές ομιλίες του


Δελτίο τύπου υποψήφιου βουλευτή Σ. Παραστατίδη
Δύο θεματικές εκδηλώσεις ήταν ο επόμενος σταθμός της προεκλογικής καμπάνιας του Στέφανου Παραστατική, υποψηφίου Βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής, με επίκεντρο την εκπροσώπηση των γυναικών η μία, την παιδεία και την εκπαίδευση η δεύτερη. Καθώς ούτε η ροή ειδήσεων δεν τον προλαβαίνει σε αυτήν την κυριολεκτική εκστρατεία, ακούραστος συνεχίζει τον πολιτικό αγώνα δημιουργώντας κυριολεκτικά σχολή στον τρόπο που πολιτεύεται εισάγοντας νέα πολιτικά ήθη.

Όλα τα παραδείγματα χωρών που βρέθηκαν σε κρίση δείχνουν ότι το αντίδοτο ήταν η δημιουργική και αποτελεσματική παιδεία
Σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Κιλκίς ο Στέφανος Παραστατίδης πραγματοποίησε εκδήλωση για την παιδεία και την εκπαίδευση με εκπαιδευτικούς του Κιλκίς. Ο Στέφανος Παραστατίδης, αναλύοντας όλο το φάσμα της εκπαίδευσης με σαφές περιεχόμενο και στόχευση από τον βρεφονηπιακό σταθμό μέχρι το πανεπιστήμιο, ανέφερε πως «ζητούμενο είναι μία παιδεία να δημιουργεί ένα υπεύθυνο, συνεργατικό και ισορροπημένο πολίτη και μία εκπαίδευση να επιτρέπει στον πολίτη να εργάζεται αποτελεσματικά και να μπορεί να επιτυγχάνει τους στόχους που ο ίδιος θέτει». Φανατικός υποστηρικτής της δημόσιας παιδείας, σημείωσε ότι «η δημόσια εκπαίδευση είναι το απόλυτο εργαλείο συνεννόησης των πολιτών ενός κράτους», ενώ τόνισε πως «Όλα τα παραδείγματα χωρών που βρέθηκαν σε κρίση δείχνουν ότι το αντίδοτο ήταν η δημιουργική και αποτελεσματική παιδεία».
Εξάλλου, όπως όρισε ο Στέφανος Παραστατίδης το στοίχημα για τη χώρα «Η Ελλάδα να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο των Βαλκανίων»


Η ισότητα είναι για όλους μας ζητούμενο, είτε αφορά στο φύλο, τη φυλή, τη μόρφωση και την καταγωγή

Ακολούθησε θεματική συζήτηση με πολλή συζήτηση με γυναίκες από το Κιλκίς –και όχι μόνο – έχοντας την ευκαιρία να μιλήσει για θέματα που δεν είναι λίγες οι φορές που αποτελούν ταμπου, θέτοντας μία σειρά ζητημάτων που αγγίζουν κάθε σύγχρονη γυναίκα. Εξήγησε μάλιστα τους λόγους που είναι απαραίτητο ακόμα και σήμερα να γίνεται μία πολιτική εκδήλωση με επίκεντρο της: «Ο αυτονόητος και διαρκής αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε κάθε γωνιά του κόσμου, δυστυχώς δεν είναι αρκετός. Και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε άλλη παράμετρο που θα δώσει στηρίγματα σε αυτή την κατεύθυνση»


Σε αυτό το πλαίσιο, τα ζητήματα που ανέπτυξε αφορούσαν τόσο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας γενικά αλλά και στο ν. Κιλκίς ειδικά σε σχέση με τις γυναίκες, αναφορικά με τα μισθολογικά – όπου εντοπίζεται χάσμα σε σχέση με τους άντρες – τις ανύπαρκτες δομές που θα μπορούσαν να στηρίξουν εκείνες αλλά και τις οικογένειές τους, τις στερεότυπες αντιλήψεις και κυρίως τα δικαιώματα των γυναικών που βάλλονται κατά συρροήν, ακόμα και ακούσια.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμα στην κακοποίηση των γυναικών που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, στην εκπροσώπηση σε δομές πολιτικής εξουσίας, αλλά και στην απουσία ορατότητας γυναικών στη δημόσια σφαίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.