Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Μήνυμα νέου Δημάρχου Κιλκίς Δ. Κυριακίδη, για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης
Δήμαρχος Κιλκίς
Οι πανελλαδικές εξετάσεις, μια πρωτόγνωρη εκπαιδευτική δοκιμασία αρχίζει για τους μαθητές των ημερήσιων και επαγγελματικών λυκείων του Δήμου μας. Γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον συμπαρίστανται στον αγώνα των μαθητών στη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής τους. 

Μαγικές συνταγές για την καταπολέμηση του μαθητικού άγχους ασφαλώς δεν υπάρχουν, παρόλα αυτά οφείλουμε όλοι μας, στο μέτρο που μπορούμε, είτε ως γείτονες, είτε ως καταστηματάρχες να εξασφαλίσουμε συνθήκες ηρεμίας κατά τη διάρκεια της μελέτης των μαθητών. 

Καλό είναι επομένως να αποφεύγεται η πρόκληση έντονων θορύβων ή φαινόμενα ηχορύπανσης από καταστήματα αλλά και διερχόμενα αυτοκίνητα ώστε τα παιδιά να μην αποσπώνται στο διάβασμά τους από τους θορύβους αυτούς. 

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική η ψυχολογική ηρεμία, η συναισθηματική ασφάλεια και η αυτοσυγκέντρωση των μαθητών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ασχέτως αποτελέσματος.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές να ζήσουν την εμπειρία των πανελλαδικών εξετάσεων ως μια θετική πρόκληση κοιτάζοντας την κατάματα με θάρρος και αισιοδοξία. Όποια κι αν είναι η έκβαση της προσπάθειάς τους να την αντιμετωπίσουν ως μια ελάχιστη μάχη στο μεγάλο πόλεμο της ζωής για να βγουν πραγματικοί νικητές.

Καλή δύναμη και κάθε επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.