Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Εύκολα τα θέματα στα Λατινικά, απαιτητικά στη Χημεία και στο Α.Ο.Θ.

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης - ΚΔΒΜ1 Κίνητρο Κιλκίς
Οι εξεταζόμενοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών ολοκλήρωσαν τον κύκλο των Πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα με χαμόγελο, καθότι τα θέματα των Λατινικών ήταν αρκετά εύκολα. Κάλυπταν όλο το φάσμα της ύλης, ήταν καλά δομημένα και ένας άρτια προετοιμασμένος μαθητής μπορεί να επιτύχει άριστη βαθμολογία.

Οι μαθητές της ομάδας των Θετικών Σπουδών που εξετάζονταν στη Χημεία σήμερα, ήλπιζαν σε ευκολότερα θέματα από αυτά της Φυσικής προχθές αλλά η επιτροπή επιλογής των θεμάτων είχε άλλη γνώμη. Τα θέματα ήταν από τα δυσκολότερα που έχουν δοθεί ποτέ στη Χημεία.

Η ανάλυση των δεδομένων απαιτούσε πολύ λεπτομερή επεξεργασία και ο όγκος των θεμάτων ήταν δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι μαθητές. Ακόμα και οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι είναι πιθανό να μην κατάφεραν να επιλύσουν λεπτομερώς τα θέματα στον δοσμένο χρόνο.

Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας το επίπεδο της δυσκολίας των θεμάτων ήταν ανεβασμένο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Στο σύνολό τους, τα θέματα ήταν καλά δομημένα ως προς την διαβάθμιση της απαιτητικότητάς τους, αλλά υπήρχαν ερωτήματα που ήθελαν ιδιαίτερη προσοχή και πολύ καλή γνώση της θεωρίας. Ο χρόνος επαρκούσε αλλά σίγουρα σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές ο όγκος των θεμάτων ήταν σαφώς μεγαλύτερος.

Το Φροντιστήριο Μ.Ε. ΚΙΝΗΤΡΟ εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές που συνεχίζουν με το μάθημα της Βιολογίας την Τρίτη 18/06 όπως και στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που διαγωνίζονται στα μαθήματα ειδικότητάς τους. Για τους υπόλοιπους μαθητές που ολοκλήρωσαν την εξεταστική διαδικασία σήμερα, καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.