Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Μήνυμα νέου Δημάρχου Κιλκίς Δ. Κυριακίδη για την 106η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς

Υπογράφει ο νέος δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης
Με σεβασμό στη μνήμη των χιλιάδων ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι για τα ανώτερα ιδανικά της Πατρίδας, τη λευτεριά, τη δικαιοσύνη, την προάσπιση της ιερής γης της Μακεδονίας μας, τιμούμε φέτος την 106η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς. 

Η επική γιγαντομαχία του Κιλκίς, που καθόρισε εν πολλοίς την έκβαση του β’ βαλκανικού πολέμου, συνιστά ένα ιστορικό αφήγημα που προσφέρεται για βαθιά μελέτη και χρησιμεύει ως φωτεινός φάρος αισιοδοξίας στα χρόνια της ειρήνης. 

Η γενναιότητα του ελληνικού στρατού και δεκάδων εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο εθνικό προσκλητήριο της Πατρίδας μας αφήνοντας την τελευταία πνοή τους στις πυρωμένες λοφογραμμές του Κιλκίς, αποδεικνύει ότι η ελληνική ψυχή, φτιαγμένη από το άριστο υλικό της αρετής, είναι ικανή να ανατρέψει και τις πιο δυσμενείς συνθήκες και να πετύχει το ακατόρθωτο. 

Το μεγαλείο ενός λαού, που όπως εύστοχα επισημαίνει και ο ποιητής, δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του, στεφανώθηκε με κλέος και μεταφέρεται σήμερα και στη δική μας γενιά, με ειρηνικό πρόσημο για να σταθούμε αντάξιοι της μεγάλης θυσίας του 1913 οικοδομώντας έργα προόδου και δημιουργίας στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.