Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΚΔΑΠ Kinesis: Ανυπομονούμε για το καλοκαίρι και μαθαίνουμε κανόνες οδικής κυκλοφορίας

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Με μια πρωτότυπη δραστηριότητα ξεκίνησε η εβδομάδα για τις δύο δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis forKids και KinesisforJuniors, αυτή της κηπουρικής. Τα μικρά μας είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν σε πολύχρωμες γλάστρες αρωματικά φυτά, λουλούδια αλλά και κηπευτικά. 

Χωρισμένα σε ομάδες συνεργάστηκαν και έχοντας την κατάλληλη καθοδήγηση, κατάφεραν να φέρουν την αποστολή τους εις πέρας ομορφαίνοντας τον χώρο μας αλλά και αποκτώντας νέες δεξιότητες. Δύο γλάστρες με ανθισμένες πετούνιες, μια με ρίγανη, φασκόμηλο και δυόσμο, μια με λεβάντα και μια ακόμα με πιπεριές και ντοματιές έδωσαν χρώμα και άρωμα στην αυλή μας.

Την εβδομάδα αυτή όμως ασχοληθήκαμε και με δυο παγκόσμιες ημέρες, αρχίζοντας από την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου. Αφού λοιπόν συζητήσαμε για τη μέρα αυτή, φτιάξαμε μια τρισδιάστατη κάρτα που στο εσωτερικό της τοποθετήσαμε αγγεία διακοσμημένα όπως ήθελε ο καθένας. 

Επιπλέον, αφιερώσαμε ένα από τα μαθήματα ζωγραφικής μας στην Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας. Συγκεκριμένα μιλήσαμε για τη ζωή της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα και την αποτυπώσαμε στο χαρτί στο φυσικό της περιβάλλον. Μιλώντας για θαλάσσια ζώα αναφερθήκαμε στη δημιουργική γραφή και στη φώκια μονάχους- μονάχους, προβληματιστήκαμε καθώς μάθαμε πως αποτελεί είδος προς εξαφάνιση και γράψαμε ιστοριούλες γι’ αυτή.

Οι μικροί μας ζωγράφοι αυτή την εβδομάδα ασχολήθηκαν και με μια πρωτότυπη τεχνική, την κίνηση στη ζωγραφική. Αρχικά, σχεδιάσαμε την παλάμη μας και στη συνέχεια τραβήξαμε καμπυλωτές γραμμές, φτιάχνοντας ένα χέρι που μοιάζει να κινείται πάνω στο χαρτί. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την τεχνική αυτή και εργάστηκαν με προσήλωση για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Σε παιχνιδιάρικο ρυθμό κινήθηκε και το μάθημα αγγλικών αφού φτιάξαμε το δικό μας επιτραπέζιο φιδάκι, ενώ εξασκηθήκαμε στον προσανατολισμό μαθαίνοντας λέξεις όπως up, down, leftκαι right.

Με ένα άλλο παιχνίδι και συγκεκριμένα με το άθλημα του μπάσκετ ασχοληθήκαμε στο μάθημα ρομποτικής μας, αφού κατασκευάσαμε ρομποτικές μπασκέτες και ετοιμαστήκαμε για αγώνα. Ο κινητήρας μας έδινε ώθηση στον εκτοξευτή και κάθε φορά που η μπάλα έμπαινε στο καλάθι ακουγόταν χειροκροτήματα επιβράβευσης, κάνοντας τον ενθουσιασμό μας να μεγαλώνει.

Ένα ακόμα από τα κεντρικά θέματα της εβδομάδας μας ήταν και αυτό της κυκλοφοριακής αγωγής. Αφού μιλήσαμε με τα παιδιά μας για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατασκευάσαμε τις δικές μας πινακίδες χρησιμοποιώντας χαρτόνια σε κόκκινες, λευκές και μπλε αποχρώσεις, ενώ φτιάξαμε και το δικό μας χάρτινο αυτοκίνητο. Αυτές τις κατασκευές μας τις χρησιμοποιήσαμε και στο θεατρικό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε παίζοντας παντομίμα με τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και συνεχίσαμε εξασκώντας την παρατηρητικότητα και τα αντανακλαστικά μας. Μεταμορφωθήκαμε σε αυτοκίνητα και ακολουθώντας τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και τους φωτεινούς σηματοδότες έπρεπε να διασχίσουμε 
μια διαδρομή. 

Παράλληλα ασχοληθήκαμε και με εναέρια μέσα μεταφοράς, όπως το αερόστατο και το αεροπλάνο. Ξεκινήσαμε από το πιο παλιό, το αερόστατο, και αφού μάθαμε την ιστορία του, φτιάξαμε το δικό μας αερόστατο χρησιμοποιώντας ποτηράκια, καλαμάκια και μπαλόνια. Συνεχίσαμε με το αεροπλάνο, το οποίο αποτυπώσαμε στο χαρτί χρησιμοποιώντας τέμπερες και σφουγγάρια. Μετά από αυτά ήμασταν πλέον έτοιμοι για να ταξιδέψουμε σε μέρη μακρινά.

Ένα από τα μαθήματα μαγειρικής της εβδομάδας ήταν και αυτό αφιερωμένο στον ΚΟΚ, αφού κατασκευάσαμε τα δικά μας γλύκα και πεντανόστιμα φανάρια με μπισκότα, σοκολάτα και πολύχρωμες καραμέλες. Έπειτα το μενού μας έγινε αλμυρό, με τα παιδιά μας να φτιάχνουν μάφιν με γαλοπούλα και κασέρι και μία νόστιμη παραδοσιακή τυρόπιτα.

Η εβδομάδα μας έκλεισε με ξεχωριστό τρόπο μια και ο καιρός έχει αρχίσει να γίνεται πιο καλοκαιρινός. Έτσι, βγήκαμε στην αυλή της δομής μας και κάναμε πικ-νικ! Στρώσαμε το χαλάκι μας στο γρασίδι, βγάλαμε τα φαγητά μας, αλλά και την τυρόπιτα που οι ίδιοι είχαμε φτιάξει και αφού γεμίσαμε τις κοιλίτσες μας διασκεδάσαμε χορεύοντας και παίζοντας ομαδικά παιχνίδια. Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν και ανυπομονούν να το επαναλάβουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.