Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ψήφος μετά ωρίμου σκέψεως ή ψήφος κατ' εντολήν;

Του Δημήτρη Νίκογλου
Οι πολίτες που ψηφίζουν σήμερα, είναι κατ' ουσίαν πολιτικά σκεπτόμενοι ή ντε φάκτο πολιτικά κατευθυνόμενοι;  Και λέω του σήμερα διότι για τους ψηφοφόρους του χθες δεν έχω ενδοιασμούς, είμαι σίγουρος για τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας τους όταν βρίσκονται νοερά ή σε πραγματικό χρόνο μπροστά στην κάλπη, άλλωστε το αποτέλεσμα αυτής πάντα τους πρόδιδε. 

Εδώ θα ήθελα να πω και να τονίσω πως δεν αδικώ τον ψηφοφόρο και ούτε τον θεωρώ κουτό, τους λαοπλάνους πολιτικούς "παραδέχομαι" που με τα τερτίπια τους και τα μεγάλα τους λόγια πλανεύουν ακόμη και τον πιο οξυδερκή ψηφοφόρο. Ο δικός μου γνώμονας ως  προς την ψήφιση του εκάστοτε υποψήφιου πολιτικού δεν είναι ούτε η εξυπνάδα του μα ούτε και η ικανότητά του.

Ο δικός μου γνώμονας είναι η ειλικρίνεια και η διάθεση του υποψηφίου για δουλειά προς όφελος του λαού που τον έχει εμπιστευθεί. Ανιδιοτελώς φυσικά, χωρίς διαχωρισμούς πολιτών, κόκκινους, πράσινους, μπλε, και λειτουργώντας πάντα για το καλό του τόπου  στον οποίο έχει εκλεγεί, και κατ' επέκταση, της χώρας της οποίας και διαμένει.

Δύσκολοι οι καιροί, δύσκολοι και οι άνθρωποι... Οι πολίτες, με την ιδιότητά τους αυτή ως εκλεγμένοι πολιτικοί, μέσα στην εσωστρέφειά τους, είναι κατώτεροι των περιστάσεων, είναι κατώτεροι των περιστάσεων διότι τα γιγαντιαία λάθη τους αντικατοπτρίζονται καθημερινά στην κοινωνία μας, μια κοινωνία η οποία είναι και ο αποδέκτης της όποιας αποτυχίας τους.

Η προσπάθεια χειραγώγησης του εκάστοτε ψηφοφόρου και οι κατευθυντήριες γραμμές από τους καλά εκπαιδευμένους πολιτικάντηδες είναι μέθοδος παλαιάς κοπής της οποίας τα αποτελέσματα τα έχουμε δει και τα έχουμε βιώσει βαθύτατα.
Είναι τα αποτελέσματα εκείνα που ούτε λίγο ούτε πολύ φταίνε ή είναι συνυπεύθυνα για τα δεινά, και για το κατάντημα της χώρας μας, μιας χώρας φιλήσυχης με προγενέστερη ευμάρεια που πριν λίγα χρόνια ήταν το όνειρο ζωής η διαμονή σε αυτήν κάθε απλού, ή εύπορου, ή καλοκάγαθου ανθρώπου.

Ψήφος, μια λέξη μικρή ως προς την γραφή της μα η σημασία της και η δύναμή της είναι ανυπέρβλητα μεγάλη. Είναι το όπλο του κάθε πολίτη με το οποίο μπορεί να πολεμήσει ακόμη και τον πιο ισχυρό εχθρό, ακόμη και εκείνον που φαντάζει ανίκητος. 

Μπορεί με την δύναμή της να "γκρεμίσει αυτοκρατορίες", και με την ίδια δύναμη να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για όνειρα και ελπίδες.

Προσοχή λοιπόν σε αυτό το υπέρ όπλο, διότι είναι το μόνο όπλο που με την σωστή του χρήση σώζει ζωές ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.