Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Κιλκίς: Εκδήλωση και κινηματογραφική προβολή με επίκεντρο τη Δυσλεξία

Δελτίο τύπου Εσπερινών Σχολείων Κιλκίς
Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στις 18:00, το ΚΕΣΥ Κιλκίς, η ΕΛΜΕ Κιλκίς, το Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς και το Εσπερινό ΓΕΛ Κιλκίς, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες, πραγματοποιούν την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Σαν αστέρια στη Γη» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.


Η ταινία ευαισθητοποίησε διεθνώς τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας γύρω από τα θέματα των μαθησιακών δυσκολιών στρέφοντας τα φώτα ειδικότερα πάνω στο θέμα της δυσλεξίας. 


Η πραγματική επιτυχία του έργου όμως έγκειται στο γεγονός ότι προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία ζητήματα που μπορούμε να συναντήσουμε σε μία οποιαδήποτε οικογένεια και περιγράφει καταπληκτικά τον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να φανούν αρωγοί στην προσπάθεια ενός παιδιού να πιστέψει στον εαυτό του και να στηριχτεί στις δυνάμεις του.

Πρόκειται για μια ταινία που εκτός από τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και τους γονείς τους πιθανά θα είναι εποικοδομητική και για τα υπόλοιπα παιδιά και τους γονείς αυτών και φυσικά για εμάς τους εκπαιδευτικούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.