Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

«Συμμετέχω – Απέχω – Ευθύνομαι»

Υπογράφει ο Ευθύμιος Παπαδόπουλος*
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
ΑΠΕΧΩ
Το πολιτικό σύστημα έχει βιάσει το ρομαντικό στοιχείο κάθε ιδεολογίας, έχει απογοητεύσει κάθε άνθρωπο που επιδιώκει να ζυμωθεί πολιτικά, πιστεύοντας στις αρχές της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης. Η απαξίωση και η δυσαρέσκεια, εξαιτίας της δεδομένης κατάστασης, τα συμπεράσματα τύπου «όλοι το ίδιο είναι», ο φόβος και η αίσθηση ότι η ψήφος δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα στην πραγματική πολιτική, απωθούν τους πολίτες και ειδικά τους νέους από τη συμμετοχή.

Όμως, η αποχή δεν είναι λύση!

Η αποχή δε μουντζώνει το κατεστημένο, το διαιωνίζει. Ανακυκλώνει τα αδιέξοδα. Εννοείται πως δικαιούσαι να απέχεις. Αυτή είναι η αξία της δημοκρατίας. Αλλά αν απέχεις πώς θα επιτευχθεί η πολιτική αλλαγή; πώς θα ανατραπεί το σάπιο; αφού αντί για εσένα, θα κρίνουν το μέλλον οι άλλοι.

Ναι, το πολιτικό σύστημα νοσεί τραγικά. Και έχουμε κουραστεί όλοι να ψηφίζουμε με τη λογική της λιγότερο κακής επιλογής. Η ψήφος, όμως, είναι εξουσία. Πρέπει να μάθουμε να αναδεικνύουμε ανθρώπους που είναι εκεί έξω και θέλουν πραγματικά να το γιατρέψουν. Πάντα υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι.

ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ, ΑΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ!
Γιατί καθορίζω. Ασκώ το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφου μου και δίνω φωνή στα πιστεύω μου. Εκφράζω ελεύθερα την πολιτική μου βούληση. Μπορεί οι πολιτικές να σχεδιάζονται από ψηλά, όμως εμείς εκλέγουμε εκπροσώπους, εμείς καλλιεργούμε τις συνειδήσεις. Μέσα από τον καθημερινό κοινωνικό παλμό.

Φέτος για πρώτη φορά ψηφίζουν παιδιά ετών 17. Ως γονείς αυτών των παιδιών φέρουμε την ευθύνη για την αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωσή τους, γιατί η ισχύς της ψήφου ενός πιτσιρικά είναι η ίδια με κάθε ψήφο. Την ψήφο τη δική μου, τη δική σου, την πάγια ψήφο ενός ηλικιωμένου. Η κάλπη δεν έχει μάτια, μας αντιμετωπίζει όλους ισότιμα.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Ενημερωνόμαστε και ψηφίζουμε με συνείδηση.

Η αποχή δεν είναι λύση!

Ενημερωθείτε για το πού ψηφίζετε μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.