Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση «Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς» για το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Κιλκίς

Δελτίο τύπου «Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς» 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» ευχαριστεί όλους και όλες που στήριξαν τα ψηφοδέλτιά μας με την υποψηφιότητά τους, με την ενεργό δράση τους, με την ψήφο τους.

Ειδικά ευχαριστούμε τους νέους και τις νέες του τόπου μας, που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με ποσοστό 5,34% εκλέγει 2 συμβούλους στο δημοτικό συμβούλιο από 1 που είχε πριν. Ενώ εκλέγει και 5 συμβούλους σε κοινότητες από 3 που είχε πριν, καθώς και 1 πρόεδρο κοινότητας.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι εκλεγμένοι θα αξιοποιηθούν από κάθε μετερίζι για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας του τόπου μας. Περισσότεροι εκλεγμένοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή βάζοντας μπροστά τις ανάγκες του λαού.

Η μάχη των Τοπικών Εκλογών, όσο και αν έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πήρε τελικά χαρακτηριστικά κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης, με αύξηση της πόλωσης, των ψεύτικων υποσχέσεων και των εκβιαστικών διλημμάτων. Αυτό το κλίμα επέδρασε σε έναν λαϊκό κόσμο, ο οποίος δεν έχει πιστέψει ακόμα στη δύναμή του.

Γι’ αυτό παραμένει αρνητικό το γεγονός ότι σημαντικό ποσοστό του κόσμου στρέφεται γύρω από τις ίδιες ή και παλαιότερες δοκιμασμένες και αποτυχημένες επιλογές.

Φυσικά, δεν υποτιμάμε καθόλου το γεγονός ότι ο συσχετισμός παραμένει πολύ αρνητικός. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι σε πλατιά τμήματα του λαού κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, ως αποτέλεσμα της αποστράτευσης και μειωμένης συμμετοχής στις διαδικασίες του κινήματος.

Θεωρούμε, όμως, ότι ένας τέτοιος κόσμος σήμερα πολύ πιο θετικά στέκεται απέναντι στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παρακολουθεί τις θέσεις μας, προβληματίζεται, έστω κι αν ακόμη δεν έχει πειστεί να κάνει ένα πιο αποφασιστικό βήμα.

Σημειώσουμε, ακόμα, ότι είναι σταθερή η θέση μας, πως όπου δεν έχει περάσει στο δεύτερο γύρο η «Λαϊκή Συσπείρωση» (όπως στο Δήμο Κιλκίς), δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν από όσους άσκησαν ή ανέχτηκαν την αντιλαϊκή πολιτική. Θα είμαστε απέναντι και από τους δύο, από θέση ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης. Αυτή μας την αντίθεση την εκφράζουμε στην κάλπη του 2ου γύρου με οποιονδήποτε τρόπο (άκυρο ή λευκό).

Καλούμε, όλους και όλες που έδωσαν αυτή τη μάχη στο πλάι μας, αλλά και όσους και όσες δίστασαν να κάνουν το βήμα, που ψήφισαν με «μισή καρδιά», να είναι δίπλα μας σε κάθε μικρό ή μεγάλο εργατικό – λαϊκό αγώνα, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα στις εθνικές εκλογές κάνοντας την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.