Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

"Σκέπτομαι – συγκρίνω - επιλέγω και μετά ψηφίζω"

Του Ευάγγελου Μαυρογόνατου
Η εβδομάδα αυτή είναι συνέχεια της προεκλογικής περιόδου για τις Δημοτικές εκλογές. Είναι ο 2ος γύρος για όσους Δήμους δεν εκλέχτηκαν Δήμαρχοι. Ένας από τους Δήμους αυτούς είναι και αυτός της πόλης του Κιλκίς. 

Εύχομαι ο συνδυασμός "ΚΛΙΚΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος είναι και ο πρώτος σε ψήφους από την 1η Κυριακή, να αναλάβει τα ινία της πόλης μας, γιατί το αξίζει. 

Και θα μου πει κάποιος, πως είσαι σίγουρος για την αξία; Προσωπικά είμαι σίγουρος, γιατί στη μικρή αυτή ακριτική πόλη, όλοι μας λίγο ή πολύ γνωριζόμαστε, ειδικά όσοι ήδη ασχολούνται με τα κοινά, ή επέλεξαν να ασχοληθούν για πρώτη φορά, τους γνωρίζουμε σχεδόν όλοι προσωπικά.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Κυριακίδης, είναι Δικηγόρος, ένας έντιμος και με ήθος συμπολίτης μας, με καθαρές θέσεις, ιδέες και αγάπη για τον τόπο του, για την πόλη αυτή που γεννήθηκε, δραστηριοποιείται επαγγελματικά και μεγαλώνει την οικογένειά του. 

Έχει έναν αξιόλογο αριθμό υποψηφίων, που αν τελικώς οι Κιλκισιώτες του δώσουν με την ψήφο τους τη θέση του Δημάρχου θα πάνε όντως το Κιλκίς μπροστά. Όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ας τους δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία, να αποδείξουν, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική γενικότερα, και ότι δεν ήταν ψηφοθηρικό το πρόγραμμά του συνδυασμού. 

Αγαπητοί Κιλκισιώτες εδώ και επτά μήνες που είμαι κοντά στον υποψήφιο Δήμαρχο, καθόσον η κόρη μου, ως γνωστό, είναι υποψήφια στον συνδυασμό του, διαπίστωσα τη καθαρότητα των λόγων του, την εντιμότητα του ιδίου και της οικογενείας του, διαπίστωσα ότι όταν συνομιλείς μαζί του σε κοιτά πάντα στα μάτια ένα χαρακτηριστικό σπάνιο στις ημέρες μας και ειδικά σε αυτούς που ασχολήθηκαν ή ασχολούνται με τα κοινά και κυρίως σε αφουγκράζεται με προσοχή. 

Το μεγαλύτερο όμως προτέρημα του και προς τιμή του, είναι ότι δεν κατηγορεί κανέναν, ακόμη και αυτών των αντιθέτων συνδυασμών και είμαι αυτήκοος μάρτυρας αυτού, όταν κάποιοι θέλησαν να πουν κάτι για άλλους υποψηφίους, τους διέκοπτε αμέσως. 

Όλα αυτά δεν είναι προπαγανδιστικά για να ψηφίσουν οι συμπολίτες μου τον συνδυασμό του, είναι από καρδιάς βγαλμένα για ένα νέο άνθρωπο ο οποίος έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή προσώπων για να διοικήσουν τον Δήμο μας. 

Βεβαίως έχουν γίνει αρκετά βήματα, βελτίωσης της πόλης μας, σε πολλούς τομείς από προηγούμενες Διοικήσεις, όμως η τεχνολογία προχωρά, οι ανάγκες των Δημοτών αυξάνονται, τα υλικά και μέσα παλιώνουν, είναι πάρα πολλά ακόμη τα θέματα που απασχολούν την πόλη και τα χωριά, τα οποία έχουν μείνει πολύ πίσω και χρήζουν άμεσης ή έμμεσης λύσης, έχουν επισημανθεί - καταγραφεί και έχουν εξαγγελθεί προεκλογικά, φυσικά και με τις λύσεις τους. 

Ας δώσουμε λοιπόν την ερχόμενη Κυριακή ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους που θα εκλεγούν και θα επανδρώσουν τον Δήμο, να αποδείξουν ότι "εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και όχι το χειρότερο". 

Κλείνοντας θέλω να πω σε όσες και όσους δεν εκλέχθηκαν, να μην απογοητευτούν, να συνεχίσουν, να είναι κοντά στον συνδυασμό, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Να επισημάνω ότι, όλο αυτό το διάστημα του προεκλογικού αγώνα, τηρήθηκε από όλους τους υποψήφιους των συνδυασμών, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων και μεμονωμένων ατόμων, ο πολιτικός πολιτισμός. Ας διατηρηθεί και αυτή την εβδομάδα και ας επιλέξει ο καθένας, κατά τη κρίση του, ποιον θέλει για Δήμαρχο την επόμενη τετραετία.

«Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.