Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

"Αυτό που ζητάω δεν είναι κάτι απλό"

Υπογράφει ο Σταύρος Αμοιρίδης*
Αγαπητοί φίλοι αυτό που ζητάω δεν είναι κάτι απλό. Γνωρίζω πως είναι δύσκολο και πολύπλοκο να εμπιστευτείτε κάποιον σήμερα. Για αυτό και εγώ δεν ζητάω Λευκή επιταγή. Δεν τάζω σχολεία, πτέρυγες σε νοσοκομεία, σιδηρόδρομους ή θάλασσες. Αυτό που θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας είναι κάποια βασικά στοιχεία του προγράμματος που υποστηρίζω και συνδιαμορφώσαμε μαζί, ακούγοντας από εσάς τα παράπονα και τα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Οπότε θα το κάνω όσο πιο απλό μπορώ, έτσι ώστε οι επιλογές μας να γίνουν όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται.

Τα δημόσια κτήρια πρέπει να αναβαθμιστούν για την εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος του δημότη και του περιβάλλοντος, οι δημόσιες εκτάσεις πρέπει να αξιοποιηθούν ακόμα και με εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε πολλούς χώρους. Στον εξωτερικό χώρο των κτιρίων εγκαθιστούμε φωτιστικά που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο. Ας τροφοδοτηθεί επιτέλους η πόλη μας με φυσικό αέριο, το οποίο περνάει από έξω αλλά δεν μπαίνει μέσα.

Δημιουργούμε ένα μικρό φυτώριο για προγράμματα πρασίνου. Με τα φυτά θα κάνουμε παρεμβάσεις και εγκαταστάσεις καλλωπιστικών φυτών στους δρόμους, στα πάρκα, σε μικρά σημεία ακόμα και σε τοίχους. Σκοπός μας η δημιουργία μικρών οάσεων και κήπων που θα μπορούμε να παίρνουμε μια ανάσα από την καθημερινότητα, εμπλουτίζοντας τα πνευμόνια μας με καθαρό αέρα, διώχνοντας το στρες, αντικρίζοντας ένα ποικιλόχρωμο θέαμα. 

Με το πέρασμα των ετών το φυτώριο μεγαλώνει και μπορεί να προμηθεύει φυτά τους όμορους Δήμους. Ποιος κάτοικος της πόλης δεν θέλει να έχει τα δικά του λαχανικά; Η χρήση δημόσιας έκτασης για την δημιουργία αστικών λαχανόκηπων, έναντι ενός συμβολικού αντιτίμου, στα πρότυπα των λαχανόκηπων του Α.Π.Θ., είναι μια ιδέα που αγκαλιάζουν μικροί αλλά και μεγάλοι δημότες μας.

Το Κιλκίς έχει ιδιαίτερους φυσικούς πόρους και φυσικό κάλος. Σε συνεργασία με το Δασαρχείο αναβαθμίζουμε τον Λόφο του Αγίου Γεωργίου και σε συνεργασία με άλλους φορείς εκμεταλλευόμαστε την Λίμνη Δοϊράνη, την Πικρολίμνη, το δάσος Κρουσσών, τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο, το Σπήλαιο, τους αρχαιολογικούς χώρους, τις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια μας για την δημιουργία ενός συνολικού προγράμματος Τουρισμού. Βελτιώνουμε το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, το Φεστιβάλ Πιάνου, τις Βραδιές Όπερας, το Φεστιβάλ Λύρας και άλλες Παραδοσιακές Εκδηλώσεις. 

Σκοπός μας η ανάδειξη της πόλη μας με ολοκληρωμένα πακέτα, ως κέντρο Τουρισμού (συμβατικού, θρησκευτικού, ιαματικού, πολιτιστικού, οικοτουρισμού, αγροτουρισμού). Προωθούμε τα βιομηχανικά μας προϊόντα, αγκαλιάζουμε τους ξένους βιομήχανους επισκέπτες με ξεναγήσεις και εκδηλώσεις. Έτσι βοηθούμε στην δημιουργία θέσεων εργασίας στην Τοπική Αγορά και στηρίζουμε την μικρομεσαία τοπική επιχειρηματικότητα με μέτρα ελάφρυνσης και ανταπόδοσης και βελτιώνουμε την εικόνα του εμπορικού κέντρου του Κιλκίς. 

Αναβαθμίζουμε αισθητικά τις εισόδους της πόλης, την περιοχή του Σαλάτς και την πλατεία ειρήνης. Δρομολογούμε και υλοποιούμε βήμα-βήμα την βιώσιμη αστική κινητικότητα με πλακοστρώσεις και υποδομές για εύκολη μετακίνηση των ΑΜΕΑ, ασφαλτοστρώσεις, συντήρηση οδοποιίας και διανοίξεις κλειστών οδών, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης.

Για είναι όμως φιλική πόλη προς εμάς τους ίδιους αλλά και τους τουρίστες πρέπει να επενδύσουμε στη διαχείριση των απορριμμάτων σε οργανωμένα πράσινα σημεία και σε νέες μεθόδους ανακύκλωσης με μακροχρόνιο στόχο την δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης και Επεξεργασίας τους. Προμηθευόμαστε νέο αστικό εξοπλισμό καθαριότητας. Επιβάλλεται όμως και η αποσυμφόρηση του Κέντρου της πόλης με χρήση ήπιων μέσων μετακίνησης όπως δημοτικό ποδήλατο, δίκυκλο και μίνι μπας.

Υποστηρίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τις κοινωνικές δομές του δήμου. Προχωρούμε σε προσθήκη νέου εξοπλισμού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Βελτιώνουμε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας. Φροντίζουμε με τεχνικές παρεμβάσεις στις δομές μας για να είναι προσβάσιμες από ανθρώπους με προβλήματα υγείας ή αναπηρίας. Με νόμιμα μέσα, διαδικασίες και τεχνικό τρόπο συντηρούμε βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε κλινικές και χώρους του νοσοκομείου Κιλκίς όπου αυτό επιτρέπεται.

Στηρίζουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο με έργα, βελτιώνοντας την αγροτική οδοποιία, βελτιώνοντας και επεκτείνοντας τα συστήματα ύδρευσης και προωθώντας και αναδεικνύοντας τα τοπικά μας προϊόντα. Δημιουργούμε γραφείο πληροφόρησης για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Στόχος μας εκδηλώσεις γαστρονομίας, εκθέσεις και συμμετοχές σε παρουσιάσεις του Δήμου μας, καθώς και διοργάνωση συνεδρίου Αρωματικών Φυτών.

Βελτιώνουμε την ποιότητα του νερού της πόλης μας με την κατασκευή διυλιστηρίου και αντικαθιστούμε στο δίκτυο ύδρευσης τους σωλήνες αμιάντου. Οι βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης επισκευάζονται γρηγορότερα και το οδόστρωμα αποκαθίσταται άμεσα. Η συντήρηση και οι καθαρισμοί δεξαμενών και αντλιοστασίων είναι απαραίτητη σε τακτά χρονικά διαστήματα για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου όπως και η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για νέες επενδύσεις στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης.

Στον χώρο του αθλητισμού η δημιουργία ανοιχτών εγκαταστάσεων στην περιοχή του κλειστού γυμναστηρίου με υπαίθρια όργανα γυμναστικής όπου μπορείς να απολαύσεις έναν περίπατο καθώς και η διοργάνωση και υποστήριξη μεγάλων αθλητικών συναντήσεων σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τα τοπικά ΚΔΑΠ και γυμναστήρια είναι η προτεραιότητά μας.

Εκσυγχρονίζουμε και εξοπλίζουμε τα σχολεία μας για εύκολη πρόσβαση στη γνώση και ενισχύουμε τους άπορους μαθητές. Γιατί τα σχολεία μας είναι αυτά που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο να αλλάξει η νοοτροπία του καναπέ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ενημερωνόμαστε και αλλάζουμε στάση και νοοτροπία στην ανακύκλωση και στο πράσινο της πόλης μας και των χωριών μας με δράσεις και βραβεύσεις. Υλοποιούμε με τη συνεργασία φορέων και σχολείων προγράμματα όπως «Ανθίζω την πόλη μου», «Φροντίζω το πάρκο της γειτονιάς μου», «Ανακυκλώνω και κερδίζω», «wall stories 2»,«το πιο ανθισμένο μπαλκόνι» καθώς και για την αξία του νερού και την αποφυγή της κατασπατάλησης του.

Οι πρόεδροι και τα συμβούλια των κοινοτήτων αποκτούν ουσιαστικές αρμοδιότητες και λόγο στη διαμόρφωση πλαισίου ανάπτυξης των χωριών και στο τεχνικό πρόγραμμα. Αυτά είναι κάποια επιγραμματικά στοιχεία του προγράμματος μας. Δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία "ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ".

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ!

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ! ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ!

ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΣΤΑΥΡΟ!

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.