Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Στο πλαίσιο του κύκλου επισκέψεων που πραγματοποιούν ανά την Ελλάδα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ για τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των Ελλήνων αντιπροσώπων βουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (στις 26 Μαΐου 2019) θα επισκεφθεί το Κιλκίς το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα: 18:00 π.μ. ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Καιρίδης.

Ο καθηγητής κ. Καιρίδης θα βρεθεί στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη και μέλη του κόμματος σε τοπικό επίπεδο και να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα που αφορούν το νομό Κιλκίς.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καιρίδης.
Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι γέννημα-θρέμμα της Μακεδονίας, με πατέρα πρόσφυγα από τον Πόντο. Σπούδασα νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης. Δίδαξα διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκω διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο. 

Έχω γράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και βιβλία. Έχω δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα. 

Υπήρξα καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο Fletcher School στη Βοστόνη. Σήμερα είμαι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ξένος Τύπος», Πατάκης, 2014.Από το 2002 διευθύνω μια διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία, τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας» (www.olympiasummeracademy.org) γιατί η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.

Από το 2009 διευθύνω τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη (www.navarinonetwork.org) γιατί ο ενημερωμένος πολίτης είναι δύναμη χειραφέτησης της δημοκρατίας και γιατί η Θεσσαλονίκη δικαιούται έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια.Επέλεξα το δημόσιο βήμα γιατί πιστεύω ότι οι πανεπιστημιακοί δεν μπορεί να απέχουν, ιδίως όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κρίση. Τα τελευταία χρόνια είμαι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 στην Αθήνα και αρθρογραφώ στο OnAlert.gr/Newsit.gr, γιατί πιστεύω στην ανάγκη του ενημερωμένου δημόσιου διαλόγου με επιχειρήματα. 

Τα πιο πρόσφατα βιβλία μου έχουν τίτλο: Η δικτατορία των συνταγματαρχών-Ανατομία μιας επταετίας, συν-επιμέλεια, Πατάκης, 2019

•Thessaloniki: A city in transition, 1912-2012, ed., Routledge, 2019 (μια σημαντική συμβολή στη διεθνή βιβλιογραφία για τη σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης)

•The Historical Dictionary of Modern Greece, The Scarecrow Press, Inc., 2009 και 2019

•Εθνικισμός, Εθνοτικές Συγκρούσεις και Διεθνείς Σχέσεις-Θεωρία και Πράξη στα Βαλκάνια, Ι. Σιδέρης, 2015

•Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012, επιμ., Επίκεντρο, 2015.Είμαι παντρεμένος με τη Μαριλίζα και πατέρας της Ίριας και του Νικόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.