Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

... και τώρα ποιον ψηφίζουμε;

Της Ναβροζίδου Γενοβέφας
Την Κυριακή 26 Μαΐου ψηφίζουμε αντιπροσώπους για τον Δήμο, για την περιφέρεια και για την Ευρωβουλή. Η επιλογή μας είναι δύσκολη γιατί εμπλέκονται πολλοί παράγοντες σε αυτήν. Υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, γείτονες, συνεργάτες, επώνυμοι, άτομα με αυξημένα προσόντα, άνθρωποι που βρίσκονται σε διάφορες θέσεις και μας έχουν εξυπηρετήσει στο παρελθόν και που τώρα μας ζητάνε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ποιο θα είναι το κριτήριό μας; Ποια η σημαντική διαφορά που θα επηρεάσει προς κάποια κατεύθυνση;

Ας μην σκεφτούμε τι υπόσχεται να κάνει ο /η υποψήφιος/υποψήφια, αλλά τι έχει ήδη κάνει. Ως άτομα που ζούμε και κινούμαστε στον ίδιο τόπο, που είναι το Κιλκίς, γνωρίζουμε αρκετά καλά ο ένας τον άλλο. Ζούμε, ενεργούμε, δραστηριοποιούμαστε σε μια μικρή πόλη κι αυτό μας επιτρέπει να έχουμε γνώμη για τον τρόπο, το ήθος και τη σχέση της θεωρίας με την πράξη του καθενός. 

Ο ενεργός πολίτης, αυτός που ενδιαφέρεται για τα κοινά, αυτός που έχει διάθεση να προσφέρει και να δράσει δεν περιμένει το χρίσμα. Το κάνει ΗΔΗ πράξη στη ζωή του με όλους τους τρόπους που μπορεί. Από την ίδια του τη γειτονιά, το χώρο της εργασίας του, την κινητικότητα του, τον εθελοντισμό του, την παρουσία του στους συλλόγους και σε τόσες άλλες εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.

Ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι στη δεύτερή του ταινία «Μάμα Ρόμα» έβαλε τον ιερέα να λέει στην πρωταγωνίστρια που ήθελε να «τακτοποιήσει» το γιο της σε μια καλή δουλειά, χωρίς αυτός να διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα: «Πάνω στο τίποτα, χτίζεις ένα τίποτα!»

Ας ψηφίσουμε με υπευθυνότητα, με συνείδηση, με γνώμονα την ορθή κρίση και όχι επηρεασμένοι από μικροπολιτικές και μικροσυμφέροντα. Γιατί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ότι σπείρουμε…θα θερίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.