Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Νίκος Νίτσας: Περί ανάπτυξης ο λόγος (Μέρος δεύτερο)

Γράφει ο Νίκος Νίτσας
Στο προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για ανταποδοτικότητα, προσβασιμότητα και φυσικά την ανάπτυξη στο σύνολο των δομών του Δήμου μας.

Σήμερα, και αφού στην κουβέντα προσετέθησαν και οι παρουσίες των υποψηφίων δημάρχων στην τηλεόραση θα αποπειραθώ να προσθέσω μερικά ακόμη στοιχεία που κρίνω ότι είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη μας. Σημεία που φυσικά χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης πάντα κατά την άποψη του συνδυασμού μας "ΚΙΛΚΙΣ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΥΜΕ".

Χτες βρέθηκα στο Δημαρχείο προκειμένου να ζητήσω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και ληξιαρχική πράξη θανάτου (της Μητέρας μου που από διετίας έχει αποδημήσει εις Κύριον). Ο διαδικασία γνωστή και απαράλλακτη. Σαν να μην έχει υπάρξει η παρέμβαση της τεχνολογίας. Γκισέ, τρεις από τους τέσσερις υπαλλήλους παρόντες (ικανοποιητική η παρουσία ) αλλά…

Το αλλά είναι αυτό που δυστυχώς δεν αλλάζει καθόλου την γενική εικόνα των υπηρεσιών του Δήμου μας. Άνοιγμα βιβλίων, φακέλων για την ανεύρεση από το αρχείο (ηλεκτρονικό) όλων των δικαιολογητικών που ζήτησα . Εύλογα, και αφού το σκέφτηκα εγώ μπορεί ο οποιοσδήποτε να το σκεφτεί αναρωτήθηκα: "Γιατί δεν θα μπορούσα να λάβω όλα αυτά τα δικαιολογητικά με τον τόσο συνήθη τρόπο των ημερών μας; Γιατί η ιστοσελίδα του δήμου δεν μπορεί να προσθέσει μια πλατφόρμα για τέτοιου είδους δοσοληψίες;" 

Τι τα θες θα πει κάποιος, τουλάχιστον απασχολούνται άνθρωποι για να γίνει η δουλειά, και έχει δουλειά ο κόσμος. Δυστυχώς όμως πλέον τέτοιου είδους απόψεις δεν είναι πλέον αποδεκτές. Σήμερα σε τέτοιου είδους δοσοληψίες ,δεν πρέπει και δεν γίνεται να απασχολούνται παραπάνω από έναν το πολύ δύο ανθρώπους κι αυτό για να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο να μην απασχολείται κανείς (μέσα από την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών). 

Το πόσοι πόροι από το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό του δήμου που ομολογουμένως καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, μπορούν να εξοικονομηθούν για τις άλλες εργασίες του είναι προφανέστατο. Ούτε συζήτηση φυσικά για το πόσο ανταποδοτικό μπορεί να είναι ένα τέτοιο εγχείρημα.

Νομίζω ότι όλοι εμπλεκόμενοι στα Δημοτικά συμβούλια του μέλλοντος θα πρέπει να δείξουν την απαραίτητη υπευθυνότητα και να στραφούν προς την πρακτική ,και από όλους αποδεκτή χρήση της τεχνολογίας . Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν έχουν καμία θέση στις υπηρεσίες προς τους δημότες. Και με αυτές δεν μπορούμε να πάμε πουθενά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να προσθέσω κάτι που ομολογώ ότι κατά την γνώμη μου επιβαρύνει την θέση του Δήμου για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πόσο απαραίτητη τελικά για τον Δήμο ήταν η παροχή της υπηρεσίας που ζήτησα από τους υπαλλήλους του, την στιγμή που τα ίδια δικαιολογητικά εκδίδονται και από το ΚΕΠ;

Γιατί θα πρέπει να απασχολούνται εις διπλούν υπάλληλοι, απλά και μόνον επειδή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν συντονίζονται με πρακτικό και υπεύθυνο τρόπο? Και τέλος πάντων πώς πιστεύουμε ότι θα φτιάξουμε την πόλη μας, όταν δεν πράττουμε τα βασικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.