Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Οι εκπαιδευτικές ανάγκες στο Δήμου Κιλκίς

Υπογράφει η Άννα Ριζάκη*
Ο σχεδιασμός στον εκπαιδευτικό τομέα απουσιάζει από τον δήμο του Κιλκίς. Οι μόνες ενέργειες στα χρόνια της κρίσης περιορίζονται στη διανομή των επιχορηγήσεων που διαθέτει η Κεντρική κυβέρνηση στους δήμους. Τα ποσά αυτά βέβαια έχουν σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούν μόνο τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολικών συγκροτημάτων (αγορά αναλώσιμων και συντήρηση εξοπλισμού).

Τα σχολεία όμως του Κιλκίς χρειάζονται μια ουσιαστική αναβάθμιση. Σε πολλά είναι απαραίτητο το βάψιμο των εσωτερικών αλλά και των εξωτερικών χώρων καθώς και η ενίσχυση του εξοπλισμού τους.

Η διατήρηση της καθαριότητας των σχολικών χώρων προϋποθέτει τη φύλαξή τους.

Επίσης καλό είναι τα σχολεία να μπορούν να φιλοξενούν και άλλες δραστηριότητες (αθλητικές και πολιτιστικές), έτσι ώστε να είναι ζωντανά κύτταρα της πόλης.

Ακόμη, απαιτείται ο σχεδιασμός νέων σχολικών κτηρίων, που θ’ αποτελέσουν την έδρα των σχολικών μονάδων (4ο Γυμνάσιο, Ειδικό επαγγελματικό Γυμνάσιο).

Είναι ανάγκη επίσης να υπάρξει μελέτη για την ανέγερση νέου κτηρίου για το 2ο ΕΠΑΛ.

Χρειάζεται ν’ αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη λειτουργία Γυμνασίων και λυκείων ειδικού χαρακτήρα (μουσικά, καλλιτεχνικά, αθλητικά σχολεία)

Τέλος, ο δήμος οφείλει να αναδείξει το έργο του Πανεπιστημιακού τμήματος με έδρα το Κιλκίς “∆ηµιουργικού Σχεδιασµού και Ένδυσης” που ανήκει στοΔιεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Ένας επανασχεδιασμός της πολιτικής στον χώρο της εκπαίδευσης καθώς και η αξιοποίηση των σχολικών κτηρίων θα δώσει νέα πνοή και ζωντάνια στον ίδιο τον δήμο του Κιλκίς.

*ΑΝΝΑ ΡΙΖΑΚΗ Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη» και υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς τον Δημήτριο Αγαθόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.