Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει την απόφαση των ομοσπονδιών και συλλόγων των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών της χώρας για αποχή από τα καθήκοντα και προειδοποιητικό κλείσιμο των μονάδων στις 23, 24 και 25 Μαΐου και καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την κινητοποίηση.

Τα ιδιωτικά εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα, που αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν το 95% περίπου των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καταρρέουν κάτω απ’ το δυσβάσταχτο clawback, που αντί να μειώνεται, αυξάνεται κάθε χρόνο.

Οι περικοπές στις επίσημες κρατικές τιμές πλησιάζουν το 80%, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των εργαστηρίων.

Η εκ νέου διαπραγμάτευση είναι μονόδρομος, με κύρια σημεία:

Την οριστική κατάργηση του clawback

Την άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων.

Την ολοκλήρωση και πιστή εφαρμογή των θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων.

Η παρούσα κατάσταση καταστρέφει τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια, στερεί από τον ασθενή αξιόπιστες υπηρεσίες και υποβαθμίζει δραματικά την υγεία του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.