Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΚΚΕ Κιλκίς: "Προκλητικές οι δηλώσεις Αγαθόπουλου για την Πρωτομαγιά"

Δελτίο τύπου της Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Η ανακοίνωση του υποψήφιου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Κιλκίς.

Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, για να ψαρέψει ό,τι ψήφους μπορεί αριστερών, προοδευτικών και ριζοσπαστών ανθρώπων του μόχθου.

Ο κ. Αγαθόπουλος, αντί να συναναστρέφεται με τους επιχειρηματίες και να μιλάνε για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, όπως κάνουν και οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, θα ήταν προτιμότερο να πάει καμιά περιοδεία στα εργοστάσια του νομού μήπως και αντιληφθεί ότι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας δίνουν και παίρνουν, ότι η εντατικοποίηση της εργασίας χτυπάει κόκκινο και τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, ότι οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι, ότι οι εργαζόμενες γυναίκες και μητέρες δεν έχουν καμία στήριξη στα διπλά και τριπλά βάρη που σηκώνουν καθημερινά στη δουλειά και στο σπίτι.

Θα ήταν, επίσης, προτιμότερο, ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, να βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα και να διεκδικούν μαζί με τους εργαζόμενους δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια και παιδεία, παιδικούς σταθμούς που να καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, σύγχρονα σχολεία, υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού και όχι να υπερασπίζονται τα μνημόνια που ψήφισε η κυβέρνησή τους μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και να καλλιεργεί την ηττοπάθεια με τη λογική των «αντοχών της οικονομίας».

Βέβαια, για τις ανάγκες του λαού η οικονομία έχει «όρια». Όταν, όμως, πρόκειται να δοθούν χρήματα στο ΝΑΤΟ, στα αναπτυξιακά προγράμματα και στις φοροαπαλλαγές των βιομηχάνων τότε εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες.

Πάντως, πέρα από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είδαμε τον ίδιο, ούτε και κανέναν υποψήφιο σύμβουλό του να διαδηλώνει τη μέρα της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας στο Κιλκίς. Φαίνεται θα «έπιαναν το Μάη» μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους Δημάρχους.

Οι εργαζόμενοι του Κιλκίς μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Μπροστά στην εκλογή τους, οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) δεν διστάζουν σε τίποτα.

Κοροϊδεύουν το λαό μπροστά στα ίδια του τα μάτια.

Γι’ αυτό ο λαός του Κιλκίς πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη.

Να στηρίξει την μόνη δύναμη που στηρίζει, υπερασπίζεται, αγωνίζεται για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα και έξω από τη Βουλή και την Ευρωβουλή, όταν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι καταψηφίζουν τις προτάσεις του ΚΚΕ ως «μη ρεαλιστικές».

Να στηρίξει το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Κιλκίς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.