Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Πετυχημένη η εκδήλωση της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, για τις γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μια εξαιρετική προσέγγιση στις γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από την οθωμανική αυτοκρατορία έκαναν οι προσκεκλημένοι ομιλητές του Ομίλου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς και της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στο Συνεδριακό κέντρο. 

Αναφέρθηκαν με ντοκουμέντα στην συνειδητή εθνοκάθαρση της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσω βίαιου εκτοπισμού, πλήρους απομάκρυνσης και καταστροφής πολιτισμικών στοιχείων των Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων.

Ωστόσο κατέδειξαν και την ανάγκη να υπερκεράσουμε το θρήνο και να περάσουμε σε συνειδητό αγώνα παγκόσμιας αναγνώρισης των γενοκτονιών που συντελέσθηκαν και εξακολουθούν σε σημεία του πλανήτη ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα στο μέλλον επανάληψης τους.

Πολλά συγχαρητήρια στους αναλυτικούς ομιλητές Κυριακίδη Θεοδόση, Dr Iστορίας, επιστημονικός συνεργάτης έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ, Μπατσάρα Κυριάκο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων και Δαγκαζιάν Σαρκίς & Βιραμπιάν Γκορ, Mέλη της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής.

Ευχαριστούμε πολύ και την Δέσποινα Ασλανίδου με τη μαθήτρια της Νικολέττα για τα όμορφα μοιρολόγια που τραγούδησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.