Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Υποψήφιε Δήμαρχε Κιλκίς, πέρασες από το Κάτω Θεοδωράκι;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Αγαπητέ υποψήφιε Δήμαρχε Κιλκίς. Ένα από τα δεκάδες ανεκμετάλλευτα κρυφά διαμάντια που έχουμε στο νομό μας και που ανήκει πλέον στο δήμο Κιλκίς είναι και το Κάτω Θεοδωράκι. Βουτηγμένο κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο, με μια εκπληκτική παρθένα φύση γύρω του, είναι απορίας άξιο πως δεν το ξέρουμε καν ούτε εμείς οι Κιλκισιώτες. Ακριβώς κάτω από το χωριό υπάρχει και μια μικρή τεχνητή λίμνη που εντυπωσιάζει όποιον την επισκεφτεί, ενώ όσοι πήγαν είπαν: «Έχουμε τέτοια μέρη στο Κιλκίς και δεν το ξέρουμε;».

Κάπου εδώ τελειώνουν και οι καλές ειδήσεις αγαπητέ υποψήφιε Δήμαρχε και αρχίζει η πίκρα, ο θυμός και η απογοήτευση. Δεν μπορεί, κάτι θα άκουσες ότι γύρω στη δεκαετία του 90 κατασκευάστηκε εκεί στο Κάτω Θεοδωράκι ένα ξενοδοχείο. Ήταν μια σύμπραξη της τότε τοπικής κοινότητας μαζί με ιδιωτικά κεφάλαια. 


Ήταν κυριολεκτικά ένα κόσμημα για την εποχή του, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που απαιτεί ένα ξενοδοχείο, μαζί με εξωτερική πισίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές κτλ. Η θέα από τα δωμάτια απλά εκπληκτική, ενώ το διπλανό αναψυκτήριο του χωριού θα πρόσφερε στιγμές χαλάρωσης ακόμη και σε διερχόμενους. 

Είχαν τοποθετηθεί μέχρι και τα κρεβάτια και ήταν έτοιμο να υποδεχθεί κόσμο. Όπως λένε άνθρωποι του χωριού που ασχολήθηκαν με το θέμα τότε, «πριν καν ξεκινήσει τη λειτουργία του έπαιρναν τηλέφωνα από όλη την Ελλάδα, ζητώντας πληροφορίες με σκοπό να διαμείνουν στον τόπο μας το Κιλκίς»! Άγνωστο γιατί, αλλά ποτέ δεν ξεκίνησε να λειτουργεί, ενώ το ακόμη χειρότερο είναι πως λεηλατήθηκε ολοσχερώς. 

Θυμό και αγανάκτηση επίσης προκαλεί η συμπεριφορά αυτών των ανθρωποειδών που περάσαν από εκεί. Οι οποίοι όχι μόνο κατέκλεψαν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία αλλά κατέστρεψαν με απίστευτη μανία ότι δεν μπορούσαν να πάρουν μαζί τους. Γνώστες του θέματος, λένε πως αν και ο Δήμος Κιλκίς (πρώην Κρουσσών) έχει λόγο αφού είναι σήμερα «συνέταιρος», παρόλα αυτά η επίλυση του προβλήματος είναι από πολύ δύσκολη ως αδύνατη.

Το ερώτημα προς τους υποψηφίους Δημάρχους είναι: Έχουν γνώση του συγκεκριμένου θέματος; Τους απασχολεί η προσπάθεια επίλυσής τους ή όχι; Πονάνε άραγε που βλέπουν να ρημάζει η περιουσία των Κιλκισιωτών αλλά και των άλλων νόμιμων επενδυτών; 

Υπάρχει η προοπτική να γίνει κάτι ώστε να λειτουργήσει και να φέρει τουρίστες (περιπατητές, ποδηλάτες, κυνηγούς, ψαράδες, Έλληνες και Ευρωπαίους τρίτης ηλικίας που θέλουν ηρεμία και χαλάρωση, σχολεία για περιβαλλοντική εκπαίδευση, φοιτητές γεωπονικών σχολών από Ελλάδα κι εξωτερικό, ζευγάρια ή οικογένειες και τόσες άλλες κατηγορίες τουριστών;). 

Υπάρχει τρόπος να ενταχθεί σε κάποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα; Η επαναλειτουργία αυτού του ξενοδοχείου –με όποιο κόστος- θα δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στην ήδη πεθαμένη ύπαιθρο, θα φέρει χρήμα, θα ζωντανέψει ο τόπος και πολλά άλλα. Υπάρχει φυσικά και η άλλη η γνωστή λύση και δοκιμασμένη Κιλκισιώτικη λύση: Το αφήνουμε ως έχει, δεν ασχολούμαστε και αρχίζουμε τη γκρίνια τη κλάψα και τη μιζέρια για την άτιμη τη ζωή την άδικη. Περαστικά μας...

Στο επόμενο: Υποψήφιε Δήμαρχε Κιλκίς, πέρασες από την Παλιά Νομαρχία;





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.