Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Υποψήφιε Δήμαρχε Κιλκίς, τι θα κάνεις με το ξύλινο σαλέ στον Άη Γιώργη;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Έχουμε ξύλινο σαλέ στο Κιλκίς; Και βέβαια έχουμε, είναι πανέμορφο, χρηστικό, πληρώθηκε με χρήματα δικά μας και από πρόγραμμα Leader, αλλά δυστυχώς παραμένει κι αυτό ανεκμετάλλευτο. Όπως και η μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία του Δήμου η της Περιφέρειας. Σιγά μην ασχοληθούν οι ανίκανοι με τόσο ταπεινά θέματα. Σιγά μην δώσουν σημασία οι αδιάφοροι, οι «λίγοι», οι «τουρίστες» του δημόσιου Κιλκισιώτικου βίου.

Υποψήφιε Δήμαρχε όταν κατηφορίσεις τον Αη Γιώργη θα δεις κάπου ένα ξύλινο σπιτάκι σαν σαλέ. Δικό σου είναι, δικό μας είναι... αλλά μην ορκίζεσαι κιόλας...

Ήταν η 13η Μαΐου του 2014 όταν η Γνώμη Κιλκίς έθετε σαν ερώτημα στον νέο Δήμαρχο Κιλκίς, ένα ακόμη από τα δεκάδες άλυτα προβλήματα της πόλης μας. Τον περίφημο ξύλινο ξενώνα που βρίσκεται στην Κιολαλία και χτίστηκε με Ευρωπαϊκά κονδύλια. 

Το πρόγραμμα υλοποίησης και λειτουργίας αυτού του ξενώνα, αφορούσε την περίφημη «Σπηλαιοθεραπεία»! Τσέχοι γιατροί είχαν αποδείξει πως το ιδανικό «μικροκλίμα» και η υγρασία μέσα στο Σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στους πάσχοντες από άσθμα.

Έτσι οι χρόνια πάσχοντες από άσθμα, θα ερχόταν για αρκετές ημέρες στο Κιλκίς, θα έκαναν τη θεραπεία τους στο σπήλαιο και μετά θα διέμεναν στον ξενώνα σαν φιλοξενούμενοι με μικρό όμως σχετικά κόστος. Έτσι όλοι θα ήμασταν ευχαριστημένοι.

Οι ασθενείς από όλη τη γη θα έβλεπαν θεραπεία στο Κιλκίς και εμείς σαν Κιλκισιώτες θα δημιουργούσαμε νέες θέσεις εργασίας συν οικονομικά κέρδη ο Δήμος από τα ενοίκια. Όπως πάντα φυσικά, έτσι και σε αυτή την περίπτωση δεν έγινε τίποτα.

Το άρθρο είχε γραφτεί μια εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές και δε γνωρίζαμε ποιος θα εκλεγόταν δήμαρχος Κιλκίς. Τότε είχαμε προτείνει ότι αφού δεν λειτουργεί για τουρίστες, τουλάχιστον να το εκμεταλλευτούμε ώστε να διαμείνουν οι άστεγοι Κιλκισιώτες. Διαβάστε εδώ το παλιό άρθρο http://gnomikilkis.blogspot.gr/2014/05/1.html

Αργότερα μάθαμε πως ο Δήμος Κιλκίς έφερε τους πρώτους φιλοξενούμενους! Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο οι πρώτοι «πελάτες μας» ήταν αθλήτριες, χωρίς όμως να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο.

Σήμερα παραμένει και πάλι κλειστό και χωρίς χρήση. 

Ποια είναι η δική σου άποψη υποψήφιε Δήμαρχε; 

Τι λένε οι υποψήφιοι δημοτικοί σου σύμβουλοι που περιφέρονται μέσα στην τρελή χαρά από εδώ κι από εκεί για να τους ψηφίσουμε;

Υπάρχει πρόταση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.